Va solicit ajutorul pentru a ma putea "lumina" intr-un aspect:
Am intrat in posesia unui testament (fotocopie) in care tata este mentionat ca si mostenitor.
1. Intrucat tata a decedat, eu voi deveni mostenitor in locul lui?
Testamentul a fost incheiat la notar iar tata a decedat ulterior momentului incheierii testamentului.
2. Daca ulterior incheierii la notar a testamentului a mai fost incheiat altul unde se mentioneaza sa presupunem alti mostenitori atunci mai este valabil?
3. Cum pot afla daca este singurul testament?
Daca testatorul este inca in viata, atunci acea referire nu mai este valabila, nu se poate testa in favoarea unei persoane defuncte. Nu nu ii luati locul tatalui, daca testatorul inca traieste sau a decedat ulterior tatalui
Testamentul a fost facut in 2003 ,tata traia la momentul acela ,ulterior a decedat in 2006 ,iar testatorul a decedat in 2012,deci la momentul infaptuirii testamentului tata inca traia,eu sunt singurul lui copil,nici in acest caz nu se poate prelua dreptul de mostenitor?
Multumesc pentru raspunsuri.
In aceasta speta cei mentionati in testament (5 nepoti) sunt practic si cei care au dreptul la mostenire chiar daca nu ar fi existat testamentul, fiind singurii mostenitori cu o exceptie, tata care nu mai este in viata.
Din ce am inteles din explicatiile dvs. tata are "calitatea" de caduc nefiind in viata la momentul deschiderii mostenirii. Este posibil totusi sa am dreptul la mostenire prin "rezerva sucesorala"?
Mostenire
dali67
Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)