avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana 24

Activitate Iuliana 24

Data inceperi CIM este cu data de 11.09..2018 cu doua luni inainte sa implineasca copilul varsta de doi ani.Cererea de inserctie , obtinerea dreptului de inserctie ,a ajuns azi si este aprobata cu data de 12.10.2018,iar desfacerea CIM este cu 01.11.2018.
Ce ma sfatuiti!
Multumesc!
Buna ziua!
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
As completa cele scrise mai sus cu faptul ca,eu am revenit la munca din creștere copil cu doua luni mai devreme,este un angajator nou la care am venit și nu ma așteptam sa pățesc ,cele mai sus menționate.La angajare știa ca vin din creștere copil și ca voi depune actele pentru stimulentul de inserție.Cu toate acestea ieri am primit notificare ca începând cu 01.11.2018 am contractul desfăcut art 31 alin 3,deși asa cum am menționat mai sus eram în CM, iar angajatorul a fost anunțat prin mesaj cu 30 min înaintea orelor de începere a programului de lucru.La acest angajator sunt din data de 11.09.2018.Când am luat decizia ,de a cere desfacerea CIM cu data de 06.11.2018 ,conform art 55(b) nu ma așteptam sa se întâmple asa ceva sa trec prin atâtea,menționez ca din 06.11.2018 îmi începeam activitatea în alta parte deoarece am simțit ca nu este ceva ok cu acest angajator,prin modul de a se purta cu personalul. Ce sfat imi dati?
Mulțumesc!
Buna ziua! În data de 31.10.2018 am solicitat încetarea contractului de munca în baza art55(b) începând cu data de 06.11.2018.Surpriza, a fost refuzul și mi sa zis ca nu va lua în considerare acel act decât, dacă îl fac cu preaviz,dacă nu începând cu următoarea zi pot sa nu mai vin ca îmi va desface contractul.În urma discuției starea de sănătate sa deteriorat,am ajuns la medicul de familie dureri abdominale și scaune moi,posibile făcute pe fond de stres,acest mi-a dat CM 5 zile.Am anunțat angajatul de faptul ca am CM și ca îl voi aduce în cursul zilei de 01.11.2018,Ajunsa la locul de munca, îmi este spus ca nu îmi va lua în considerare CM și ca din acea zi îmi este desfăcut CIM. Știu ca nu este normal ,am lăsat CM acolo și am zis ,ca in acest caz vom vedea ce decid cei de la ITM.În următoarea zi am fost și am depus o cerere cu cele menționate la ITM.La câteva ore ,primesc tel de la medicul de familie care îmi zice ca a fost amenințat de către angajator ca va fii dat în judecata!....va dați seama ca din ce râu îmi era ,mi sa făcut și mai râu și a doua zi am ajuns la camera de garda .Încă nu îmi revin și nu știu ce este de făcut find prima data în 19 ani de munca când pățesc asa cu un asemenea angajator. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Este corect? cum se procedeaza??
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Este corect? cum se procedeaza??
Multumesc mult!
Răspuns la discuția Este corect? cum se procedeaza??
Buna seara!
Multumesc pt raspuns!
Totusi pe hartia depusa atunci era trecuta durata cursului.
Eu vad vina din partea celor de la personalul firmei si chiar a tatalui care nu a facut sesizarea la timp,doar se vede clar pe fluturas.
Exista posibilitatea de al da pe copil in judecata, pentru restituirea banilor?
Multumesc!
Buna ziua!
sunt divortata si am doi copii 12 respectiv 22 ani.
in urma divortului tatal plateste pensie alimentara,atat celui mic cat si celui mare ,copilul cel mare a frecventat o sc postliceala.Au fost depuse acte la serviciul personal al fostului sot pentru a demonstra ca face acea scoala .
Copilul cel mare a primit (inca primeste) pensie,desi pe acele acte scrie ca acel curs a fost de 1 an jumatate.
Noi am vazut, ca inca primeste ,dar am considerat ca este consimtit de tata sa-i mai dea inca pensiea.Problema este ca azi am fost sunata de la serviciul personal al fostului sot sa il roage pe copil ,sa treaca pt a da o declaratie prin care solicita oprirea plati acelei pensii din data ...
Este corect?
Nu trebuia sa se opreasca acea plata in momentul expirarii actului adus de copil?
Va multumesc!