avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate dedeiutza

Activitate dedeiutza

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns, insa eu din articolul respectiv de lege inteleg ca pentru a beneficia de concediu de 12 zile neefectuat in 2016, ar trebui sa ma intorc la servici inainte de iunie 2018 si sa efectuez CO inainte de 30.06.2018 - moment in care dreptul la CO se pierde, ceea ce nu va fi cazul, deoarece intoarcerea mea din CCC, daca calculele mele sunt corecte va fi in iulie 2018.

Multumesc
Buna ziua,

In cazul in care raman zile de concediu neefectuate inainte de intrare in CCC, acestea pot fi luate la momentul intoarcerii la munca dupa efectuarea CCC (chiar daca acesta este pentru 2 ani)? sau trebuie luate obligatoriu inainte de CCC, dupa efectuarea concediului de maternitate - sarcina si lauzie?

Situatia concreta - pentru anul 2016 am 12 zile de CO neefectuate, urmand sa intru in concediu de maternitate pe 1 iulie. Cele 12 zile + 8 zile de CO din perioada de concediu de maternitate se vor repoarta in 2018, cand ma voi intoarce la servici sau trebuie sa le iau acum in 2016? In cazul in care se pot reporta, puteti va rog sa imi spuneti articolul din codul muncii prin care pot face cererea catre HR?

Multumesc.