avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana la 2 ani

Bună ziua,
M-am prezentat la serviciu începînd cu data de 01.10.2015 după concediu pentru creştere copil până la 2 ani
În mod normal am dreptul la 26 de zile de concediu de odihnă pe an.
Care este numărul de zile de concediu de odihnă la care am dreptul în anul 2015?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 27 Martie 2017
Pentru anul 2015 aveti dreptul la 26 : 12 x 3 = 6 zile de concediu de odihna.
Perioada CCC nu va intra in calculul duratei efective a concediului de odihna, deoarece CCC nu intra in categoria concediilor medicale si , prin urmare, afecteaza durata concediului de odihna.

Art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...
Mulţumesc frumos!
Buna ziua,

In cazul in care raman zile de concediu neefectuate inainte de intrare in CCC, acestea pot fi luate la momentul intoarcerii la munca dupa efectuarea CCC (chiar daca acesta este pentru 2 ani)? sau trebuie luate obligatoriu inainte de CCC, dupa efectuarea concediului de maternitate - sarcina si lauzie?

Situatia concreta - pentru anul 2016 am 12 zile de CO neefectuate, urmand sa intru in concediu de maternitate pe 1 iulie. Cele 12 zile + 8 zile de CO din perioada de concediu de maternitate se vor repoarta in 2018, cand ma voi intoarce la servici sau trebuie sa le iau acum in 2016? In cazul in care se pot reporta, puteti va rog sa imi spuneti articolul din codul muncii prin care pot face cererea catre HR?

Multumesc.
Nu este obligatoru sa va luati CO inainte de intrare in CCC.

Art.146 C.mun.
...
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
.....
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Zile concediu restante invatamant katushka katushka Se dau urmatoarele date: - 4 iunie - 9 Oct 2016 - concediu maternitate - 10 Oct 2016 - 7 mai 2018 - CCC pana la 2 ani Care este baza legala pentru a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2015 narcisa1985 narcisa1985 Buna ziua ! Sunt profesor titular in cadrul unei scoli gimnaziale. Momentan, pana in aprilie 2016, sunt in CIC. In anul scolar 2013-2014, situatia mea ... (vezi toată discuția)