avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate danavlad

Activitate danavlad

Răspuns la discuția test serologic de filiatie



:O:O:O
Adica... ambele parti mai fac greseli si femei si barbati, asa ca sugestia ta, hellen, este sa protejam numai o parte????
Nu, nu am habar, nu stiu nimic... chiar au fost femei care au luptat pentru drepturile lor? Serios? Unde? Cand?
Vorbind iar serios, mentionez ca am dat doar exemple fara a sustine ca reprezinta majoritatea; insa faptul ca femeile sunt mult mai emotionale fata de barbati este un lucru psihologic stiintific pe care nu eu l-am spus. Asa spun cunoscatorii in domeniul inteligentei emotionale, atat de dezvoltata la femei si inhibata la barbati...
In orice caz, nu gasesc relevanta faptului ca femeile au luptat in trecut pentru drepturile lor; ce ne spune asta in cazul nostru? Sa mergem sa obtinem mai multe? Sa vedem cat se mai poate obtine? Sa nu le dam nici un drept barbatilor daca nu lupta si ei cum am facut si noi? Care e esenta? Ca noi vorbim aici de legile si conceptiile actuale, nu de vrajitoare arse pe rug in Evul Mediu...

Nu, termenul este de 1 an de la nasterea copilului, nu poate sa introduca dupa majorat copilul o astfel de actiune. Legea chiar spune ca aceasta actiune se porneste in numele copilului de catre mama.


Daca astea este legea in Romania, inseamna ca daca mama nu deschide acest proces isi condamana singura copilul sa aiba toata viata in buletin o linei. Pentru o necunoscatoare in materie ca mine, pare o aberatie legislativa. Asta in conditiile in care legea da acelasi drept colilului conceput inafara casatoriei cu cel conceput din casatorie.
Răspuns la discuția test serologic de filiatie
incrancenarile astea sunt intr-adevar groaznic de nocive pt ambele parti.
Copilul are drepttul sa deschida proces tatalui atunci cand devine major? Sau daca mama l-a pierdut din motiv alt motiv decat un test negativ?
Răspuns la discuția test serologic de filiatie
Frumoase sfaturi dati dumneavoastra si ar ar fi fost minunat sa reuseasca o cale amiabila. dar din pacate, daca mama nu deschidea acest proces, nici macar cu dreptul de a avea tata in buletin , nu ramanea copilul. Singura solutie sa ofere un tatic copilului este doar unul vitreg. Exista oare vreo sansa sa se termine cu prostia prescrierii la un an de la nastere, dreptul mamei de a deschide proces de paternitate. In restul tarilor UE este la fel? In cazul de fata, pt ca mama nu are nevoie de sustinere materiala, sigur nu s-ar fi deschis proces acum si poate, poate in 2-3 ani, situatia se linistea de la sine.
Răspuns la discuția test serologic de filiatie
sa inteleg ca mama are sanse sa castige mai repede procesul datorita solicitarii tatalui. In cazul in care exista sumedenie de dovezi ale relatiei intre cei 2, instanta nu avea cum sa respinga actiunea. iar daca si a doua oara tot el va cere adn care va oferi un procent de 99% si nu de 80% ca primul, chiar nu-l mai scoate nici un avocat din lume basma curata.
Răspuns la discuția test serologic de filiatie
sa inteleg ca sugestia dvs este ca mama sa accepte daca instanta solicita si testul ADN .In cazul asta , se poate lua hotarareade catre instanta fara proba cu martori?Multumesc..
Răspuns la discuția test serologic de filiatie
Bineinteles ca e nascut copilul. mama a cerut sa stabileasca instanta ce trebuie iar pentruca "presupusul" tata a cerut el test serologic, asta au facut. Iar acum tatal nu e multumit de rezultat si iar vrea expertiza. Daca instanta judeca dupa prima proba oricum el ar putea face recurs, nu?
Răspuns la discuția test serologic de filiatie
Talal nu vrea sa il recunoasca pentru ca a fost foarte deranjat k i s-a deschis proces de paternitate. Faptul ca el a fost cel care a numit tipul de test (serologic)care doreste sa-l faca si nu a solicitat de la inceput ADN poate are legatura cu banii, poate cu ideea ca ar putea aranja ceva., sau pur si simplu ca se indoieste de fapt....greu de spus.
Intrebarea este: e sau nu obligata mama sa se prezinte la alte teste sau poate instanta sa judece dupa rezultatul primit?
buna ziua,
in cadrul unui proces de stabilire de paternitate tatal a cerut efectuarea testului serologic de paternitate. Rezultatul a iesit favorabil, adica l-a inclus in categoria celor care ar putea fi tatal natural. Ce sanse ar avea sa mai conteste acest rezultat si sa solicite ADN de vreme ce el a a cerut la inceput testul serologic?Este obligata mama sa accepte o a 2-a expertiza?

Multumesc