buna ziua,
in cadrul unui proces de stabilire de paternitate tatal a cerut efectuarea testului serologic de paternitate. Rezultatul a iesit favorabil, adica l-a inclus in categoria celor care ar putea fi tatal natural. Ce sanse ar avea sa mai conteste acest rezultat si sa solicite ADN de vreme ce el a a cerut la inceput testul serologic?Este obligata mama sa accepte o a 2-a expertiza?
Talal nu vrea sa il recunoasca pentru ca a fost foarte deranjat k i s-a deschis proces de paternitate. Faptul ca el a fost cel care a numit tipul de test (serologic)care doreste sa-l faca si nu a solicitat de la inceput ADN poate are legatura cu banii, poate cu ideea ca ar putea aranja ceva., sau pur si simplu ca se indoieste de fapt....greu de spus.
Intrebarea este: e sau nu obligata mama sa se prezinte la alte teste sau poate instanta sa judece dupa rezultatul primit?
partile sunt libere sa achieseze sau sa se opuna una la cererile celeilalte...instanta va stabili daca pentru pronuntarea unei hotarari este suficienta o expertiza sau nu.....daca instanta zice da ...atunci mama se va conforma....
Mama copilului e insarcinata sau a nascut? Pentru ca daca inca mai este insarcinata , un test adn ii poate dauna copilului , si mai bine se asteapta nasterea. Daca a nascut deja , tot prin instanta se poate cere ADN iar aceasta decide daca o obliga sau nu in caz ca se opune. Nu, nu e obligata dar poate fi constransa.
Unde doamne, helena, mama, ai vazut proces de stabilire paternitate inainte de nastere!!!! :O#-o:O
Pai o astfel de actiune ar fi respinsa imediat, "scadenta" pentru recunoasterea copilului fiind in viitor!
Cu privire la test, depinde de parti. Testul ADN este considerat relevant pentru toate instantele. Unele spun: x% posibilitatea ca paratul sa fie tatal este un indiciu suficient pentru a crea convingerea instantei. Altele spun ca riscul de 100% - x% inseamna nesiguranta faptului ca el e tatal, deci actiunea este nedovedita. Oricum, mama nu poate fi constransa la efectuarea unui test ADN, i se pune insa in vedere posibila urmare a neefectuarii lui; la fel si paratului.
De regula instantele intreaba sau pun in vedere partilor sa faca si testul ADN. Si refuzul uneia dintre parti de a-l face poate duce la stabilirea convingerii instantei, de regula refuzul paratului.
Personal, nu consider ca testul serologic este relevant; se are in vedere uneori, de instante, finalitatea legii: anume interesul superior al copilului de a avea un tata. Oricum, mama trebuia sa ceara in cadrul probelor acest test. Ma face sa ma intreb faptul ca nu l-a cerut.
Test adn
mario22
Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al ... (vezi toată discuția)