avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pentru paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pentru paternitate

buna ziua.am un copil de peste 1 an provenit dintr-o relatie nu tocmai serioasa cu un barbat.el acum nu recunoaste copilul si suntem in proces.prima data nu s-a prezentat pentru ca a depus o cerere ca nu are avocat.a doua oara s-a prezentat cu avocatul si nu recunoaste ca am intretinut relatii sexuale si ca o sa vrea sa se faca adn-ul.intrebarea mea este:este normal sa se amane atat,am inceput sa am dubii in privinta capacitatii avocatului meu.am omis sa mentionez ca s-a efectuat de comun acord inainte de inceperea procesului testul serologic si rezultatul a fost pozitiv.el in momentul de fata e casatorit,relatia noastra consumandu-se inainte cu 1 an jumate inainte de casatorie.incredere in avocatul meu am dar am auzit tot felul de zvonuri...unul era ca se pot falsifica si teste adn...nu stiu ce sa mai cred...
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
florian_alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: florian_alexandru , utilizator 10:33, 25 Martie 2009
Se poate administra proba cu martori , exista si o prezumtie legala de conceptie...(intre a 300..si a 180-a zi ), se poate efectua , de asemenea si o expertizo medico-legala...


In urma coroborarii acestor mijloace de proba , se va stabili cu exactitate cine este tatal copilului .:)

Sustineti-va in continuare convingerile si , in caz de imposibilitate de a comunica corespunzator cu avocatul si de a gasi impreuna solutii , il puteti schimba...


Succes

Indeplinirea procedurii este obligatorie, astfel că, dacă la primul termen de judecată pârâtul a solicitat acordarea unui termen de judecată pentru angajarea unui apărător, instanţa nu putea să-i refuze acest drept constituţional la apărare.
Dacă la al doilea termen de judecată pârâtul s-a prezentat cu apărătorul său, urmează să aibă loc judecata pricinii, prin propunerea şi administrarea de probe de către ambele părţi, sau doar de către una, după caz, dacă a doua parte, în speţă pârâtul nu înţelege să se apere.
Dovedirea pretenţiilor cade în sarcina dv., nu pârâtul trebuie să dovedească faptul că pretenţiile dv. sunt neîntemeiate.
De obicei, pârâtul neagă pretenţiile reclamantului, pentru că de aceea este procedura în faţa instanţei este de regulă, o procedură litigioasă. În cazul în care pârâtul era de acord cu pretenţiile dv., ar fi trebuit doar să dea o declaraţie de paternitate prin care recunoştea copilul dv. ca fiind şi copilul său, fie la notar, fie la Oficiul de Stare civilă, fie prin testament.
Un proces de stabilire a paternităţii unui minor, dacă pârâtul se împotriveşte, va dura deoarece trebuie dovedite pretenţiile dv. (perioada convieţuirii a fost înăuntrul termenului de concepţie al copilului, posibilitatea de procreere a pârâtului etc.) cu multe probe.
Să aveţi dubii în privinţa profesionalismului avocatului dv. în momentul în care instanţa amână/suspendă soluţionarea cauzei din culpa sa sau respinge acţiunea ca insuficient timbrată sau ca netimbrată, deoarece avocatul nu v-a adus la cunoştinţă aceste obligaţii.;)
sunt de acord cu ceea ce spune cora2006, sunt anumite etape ale procesului care trebuie parcurse indiferent ca vrea sau nu avocatul sau chiar dvs.; nu scrie nicaieri ca un proces se termina la primul termen stabilit pentru judecata ,mai ales ca paratul ne este de acord cu pretentiiile dvs.;
Sfatul meu este sa aveti incredere in avocatul angajat, mai ales daca nu aveti studii juridice
eu presimt ca o sa dureze pentru ca el o sa mearga pe toate variantele doar sa "scape"cat mai usor.si daca in final o sa il recunoasca o sa ia automat numele tatalui chiar daca nici unul nu vrea asta?am multe intrebari pentru ca avocatul meu este din alta localitate,noi comunicam doar la telefon,din pacate.si dupa cum am scris si mai sus s-a facut deja un test serologic dar acolo scrie "potential tata"si asta nu e suficient pentru el,el are nevoie de 99,99% si serologicul e doar in proportie de 70 sau 75%
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
florian_alexandru, utilizator
florian_alexandru a scris:

eu presimt ca o sa dureze pentru ca el o sa mearga pe toate variantele doar sa "scape"cat mai usor.si daca in final o sa il recunoasca o sa ia automat numele tatalui chiar daca nici unul nu vrea asta?am multe intrebari pentru ca avocatul meu este din alta localitate,noi comunicam doar la telefon,din pacate.si dupa cum am scris si mai sus s-a facut deja un test serologic dar acolo scrie "potential tata"si asta nu e suficient pentru el,el are nevoie de 99,99% si serologicul e doar in proportie de 70 sau 75%


Stabilirea paternităţii copilului nu implică automat şi purtarea numelui tatălui de către minor!
Aceste lucruri trebuia să vi le spună avocatul pe care-l aveti....
Instanta nu se poate pronunţa asupra a ceea ce nu s-a cerut, nu poate acorda mai mult decât s-a cerut sau ceea ce nu s-a cerut, astfel ca, dacă acţiunea dv. prevedea stabilirea paternităţii şi încuviinţarea ca minorul să poarte numele tatălui său, în speţă pârâtul, atunci instanţa se va pronunţa şi cu privire la acest petit accesoriu daca va fi admis primul petit principal al cererii.
Dacă nu doriti acest lucru, încuviinţarea purtării numelui tatălui de către minor, veţi putea face o cerere scrisă pe care să o depuneţi la dosar în care să menţionaţi că renunţaţi la acest petit, inserat din eroare de către avocat, presupun, sau pentru că v-ati razgândit sau pentru că avocatul v-a spus ca asa se procedeaza...
Daca avocatul ales nu comunica suficient cu dv., si din cate imi dau seama, ori nu stie prea mult drept, ori nu este interesat de acest caz, va recomand sa angajati un alt avocat pentru a nu pierde procesul, pentru ca altul cu acelasi obiect si pârât nu veti mai putea deschide...
Solicitati efectuarea expertizei ADN!
Testarea ADN este in prezent cea mai performanta metoda de investigare stiintifica utilizata pentru stabilirea identitatii unei persoane.
Testele ADN sunt larg acceptate de catre sistemele juridice civile si penale din intreaga lume, iar legislatia civila si penala romana nu face exceptie. Rezultatul unei testari ADN formulata in cadrul unui document medico-legal poate fi utilizat in instanta ca proba.
Nu toate testele ADN de paternitate sunt la fel. Exista diferente semnificative in ce priveste acuratetea si gradul de concludenta al testelor ADN de paternitate. Intrucat aceasta testare poate avea implicatii foarte importante in viata mai multor persoane si chiar a unei intregi familii, este extrem de important ca testarea sa fie efectuata la standarde corespunzatoare.
Testele ADN permit examinarea directa a materialului genetic mostenit de o persoana de la parintii sai biologici.
Fiecare fiinta umana mosteneste materialul genetic in proportii perfect egale: 50% de la mama, respectiv 50% de la tatal biologic. Comparand profilul ADN al unui copil cu profilul ADN al mamei se poate identifica cu precizie acea proportie de 50% de caracteristici genetice mostenite de la mama biologica. Restul caracteristicilor ADN din profilul copilului provin de la tatal biologic.
1. Cand un barbat este testat in calitate de prezumtiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN nu corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat este exclus de la paternitate. Concluzia de excludere este absoluta, de 100% .
2. Cand un barbat este testat in calitate de prezumtiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat poate fi tatal biologic. O concluzie de confirmare a paternitatii se formuleaza intotdeauna prin calcularea unei probabilitati de paternitate care poate atinge valori de peste 99,9999%. ;)

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii-urmari? modar modar Am dubii ca fiul meu este al meu. Am declansat actiunea de tagada a paternitatii in instanta. Exista eventuale urmari daca in urma testului adn voi fi ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)
E posibil sa nu iasă un test de paternitate bine dacă beau apa sau mănânc înainte? Raluca72 Raluca72 Bună seara. Sunt într-un proces de stabilire a paternității cu tatăl meu și judecătorul a cerut testul de paternitate prin saliva la IML. Am sunat la ... (vezi toată discuția)