florian_alexandru a scris:
eu presimt ca o sa dureze pentru ca el o sa mearga pe toate variantele doar sa "scape"cat mai usor.si daca in final o sa il recunoasca o sa ia automat numele tatalui chiar daca nici unul nu vrea asta?am multe intrebari pentru ca avocatul meu este din alta localitate,noi comunicam doar la telefon,din pacate.si dupa cum am scris si mai sus s-a facut deja un test serologic dar acolo scrie "potential tata"si asta nu e suficient pentru el,el are nevoie de 99,99% si serologicul e doar in proportie de 70 sau 75%
Stabilirea paternităţii copilului nu implică automat şi purtarea numelui tatălui de către minor!
Aceste lucruri trebuia să vi le spună avocatul pe care-l aveti....
Instanta nu se poate pronunţa asupra a ceea ce nu s-a cerut, nu poate acorda mai mult decât s-a cerut sau ceea ce nu s-a cerut, astfel ca, dacă acţiunea dv. prevedea stabilirea paternităţii şi încuviinţarea ca minorul să poarte numele tatălui său, în speţă pârâtul, atunci instanţa se va pronunţa şi cu privire la acest petit accesoriu daca va fi admis primul petit principal al cererii.
Dacă nu doriti acest lucru, încuviinţarea purtării numelui tatălui de către minor, veţi putea face o cerere scrisă pe care să o depuneţi la dosar în care să menţionaţi că renunţaţi la acest petit, inserat din eroare de către avocat, presupun, sau pentru că v-ati razgândit sau pentru că avocatul v-a spus ca asa se procedeaza...
Daca avocatul ales nu comunica suficient cu dv., si din cate imi dau seama, ori nu stie prea mult drept, ori nu este interesat de acest caz, va recomand sa angajati un alt avocat pentru a nu pierde procesul, pentru ca altul cu acelasi obiect si pârât nu veti mai putea deschide...
Solicitati efectuarea expertizei ADN!
Testarea ADN este in prezent cea mai performanta metoda de investigare stiintifica utilizata pentru stabilirea identitatii unei persoane.
Testele ADN sunt larg acceptate de catre sistemele juridice civile si penale din intreaga lume, iar legislatia civila si penala romana nu face exceptie. Rezultatul unei testari ADN formulata in cadrul unui document medico-legal poate fi utilizat in instanta ca proba.
Nu toate testele ADN de paternitate sunt la fel. Exista diferente semnificative in ce priveste acuratetea si gradul de concludenta al testelor ADN de paternitate. Intrucat aceasta testare poate avea implicatii foarte importante in viata mai multor persoane si chiar a unei intregi familii, este extrem de important ca testarea sa fie efectuata la standarde corespunzatoare.
Testele ADN permit examinarea directa a materialului genetic mostenit de o persoana de la parintii sai biologici.
Fiecare fiinta umana mosteneste materialul genetic in proportii perfect egale: 50% de la mama, respectiv 50% de la tatal biologic. Comparand profilul ADN al unui copil cu profilul ADN al mamei se poate identifica cu precizie acea proportie de 50% de caracteristici genetice mostenite de la mama biologica. Restul caracteristicilor ADN din profilul copilului provin de la tatal biologic.
1. Cand un barbat este testat in calitate de prezumtiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN nu corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat este exclus de la paternitate.
Concluzia de excludere este absoluta, de 100% .
2. Cand un barbat este testat in calitate de prezumtiv tata biologic si caracteristicile din profilul sau ADN corespund cu acele caracteristici paternale din profilul ADN al copilului, respectivul barbat poate fi tatal biologic.
O concluzie de confirmare a paternitatii se formuleaza intotdeauna prin calcularea unei probabilitati de paternitate care poate atinge valori de peste 99,9999%. ;)