M-au scos din sărite declarațiile doamnei ministru de la Mediu, Grațiela Gavrilescu. A spus că indiferent de proteste, va merge înainte cu decizia de a ucide 140 de urși. Eu nu am puterea de a mișca sau schimba singură lucrurile. Așa că încerc să-i mobilizez pentru cei care simt ca mine. Pot oamenii de rând să facă ceva pentru ca ordinul să fie anulat?
Doamna ministru trebuie oricum să plece din funcție.
Citez din doamna ministru, pe care nici în fund n-o doare de nimic:
"Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii, da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetăeanului. indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru. Am sprijinul inclusiv al Academisie Române (...), am toate avizele date de către toate celelalte autorit implicate, inclusiv susţinerea tuturor autorităţilor locale", a spus Gavrilescu.
„Trebuie să gândim cu creierul și mai puțin cu sufletul atunci când vine vorba de vieți omenești. Noi trebuie să protejăm animalele, inclusiv carnivorele mari, dar cred că sunteți de acord cu mine că în ultima perioadă din cauza înmulțirii urșilor, avem probleme frecvente în foarte multe zone din țară. A fost emis un ordin de ministru pentru cotă de intervenție, asta nu înseamnă cotă de vânătoare. Cotă de intervenție înseamnă fie recoltarea carnivorei respective și relocarea ei, dar atunci când ursul atacă direct persoana respectivă care rămâne și vătămată, atunci se poate trece și la procese de împușcare a lui”, a explicat Grațiela Gavrilescu.
Din păcate, mă tem că într-adevăr oamenii nu vor ieși în stradă pentru a opri acest proiect criminal. Totuși, ordinul a putut fi amânat în toamnă și în primăvară datorită implicării organizațiilor neguvernamentale.
Urșii, dacă sunt într-adevăr prea mulți, pot fi mutați prin înțelegeri în statele în care numărul lor este prea mic.
Sper să se poată face ceva!
Bună ziua.
Doresc rezilierea contractului de telefonie fixă - Telekom. Abonamentul îl am de zeci de ani, de pe vremea Romtelecom. Însă a fost reînnoit anul trecut. Când am întrebat dacă trebuie de achitat ceva pentru reziliere, mi s-a spus că taxa este jumătatea abonamentului valabil până în august 2018. Asta înseamnă, după calculele mele vreo 170 de euro. Știu că taxa de reziliere nu se mai aplică și că se poate face sesizare la ANPC în caz de neînțelegere amiabilă. Însă eu nu vrea să negociez legea. Ca beneficii am avut un telefon fix. Sunt dispusă să îl plătesc. Nu știu cum se calculează valoarea sa, dar sigur nu e 170 de euro. Le-am cerut un răspuns în scris, după ce am vorbit la telefon, dar ei mi-au trimis doar formularul tipizat la finalul căruia eu mă oblig la plata unei juste despăgubiri. Or eu nu vreau să mă oblig la așa ceva. Nu pot semna înainte de a ști clar ce înseamnă acest lucru. Ce pot să fac? Se pune problema unei juste despăgubiri în cazul meu - abonament de zeci de ani?
Vă mulțumesc anticipat.