avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Justa despăgubire la rezilieree contractului de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Justa despăgubire la rezilieree contractului de telefonie fixă

Bună ziua.

Doresc rezilierea contractului de telefonie fixă - Telekom. Abonamentul îl am de zeci de ani, de pe vremea Romtelecom. Însă a fost reînnoit anul trecut. Când am întrebat dacă trebuie de achitat ceva pentru reziliere, mi s-a spus că taxa este jumătatea abonamentului valabil până în august 2018. Asta înseamnă, după calculele mele vreo 170 de euro. Știu că taxa de reziliere nu se mai aplică și că se poate face sesizare la ANPC în caz de neînțelegere amiabilă. Însă eu nu vrea să negociez legea. Ca beneficii am avut un telefon fix. Sunt dispusă să îl plătesc. Nu știu cum se calculează valoarea sa, dar sigur nu e 170 de euro. Le-am cerut un răspuns în scris, după ce am vorbit la telefon, dar ei mi-au trimis doar formularul tipizat la finalul căruia eu mă oblig la plata unei juste despăgubiri. Or eu nu vreau să mă oblig la așa ceva. Nu pot semna înainte de a ști clar ce înseamnă acest lucru. Ce pot să fac? Se pune problema unei juste despăgubiri în cazul meu - abonament de zeci de ani?

Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Aprilie 2017
angela1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: angela1985 , utilizator 22:37, 4 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom (internet fix si tv) Alex379 Alex379 Buna ziua! Am semnat un contract cu Telekom, care cuprinde pachetul de servicii Internet fix si Televiziune. Vreau sa reziliez contractul inainte de ... (vezi toată discuția)
Taxa de desfiintare contract inainte de termen Rone1 Rone1 Am facut o cerere de desfiintare contract catre cei de la telekom pentru internet fix si telefonie fixa. Acum mai am 14 luni de contract si vreau sa renunt, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom, titular decedat dan_xcm dan_xcm Buna ziua, Titularul contractului Romtelecom a decedat in 2009, am pastrat abonamentul platind la zi abonamentul. Zilele trecute am decis ca doresc sa ... (vezi toată discuția)