avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate doreliri

Activitate doreliri

Mai am o intrebare in legatura cu recuperarea permisului printr-o declaratie notariala in care sa ma angazej ca nu voi conduce in Romania pe perioada de suspendare (90 de zile). Cand trebuie sa fac aceasta actiune avand in vedere ca am dovada de 15 zile (pana pe 17.04.2017)? Mi se retrage dovada la recuperarea permisului? Trebuie sa declar ca parasesc tara sau nu este obligatoriu? Vreau sa va reamintesc ca sunt detasat cu munca in Romania si nu pot parasii tara.
Va multumesc anticipat.
Va multumesc din inima pentru raspunsul prompt.
Pentru 1.
Am citit in pagina care mi-ati trimis-o, ca procesul verbal trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu:
Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de conducatorul auto. Daca soferul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, politistul rutier trebuie sa precizeze acest lucru in procesul verbal, iar un martor trebuie sa confirme situatia. Datele martorului si semnatura lui vor fi, de asemenea, cuprinse in procesul verbal. Atentie! Martorul face dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal, nu confirma savarsirea contraventiei!

www.avocatnet.ro/content/art...

Atata timp cat am stat acolo nu a chemat nici un martor dar nu stiu ce s-a intamplat dupa. Un coleg politist, in misiune (lucrau impreuna) poate semna ca martor sau trebuie cineva neutru de situatie? Posibil sa am surpriza cand primesc PV sa fie semnat de un martor in lipsa mea?

Puntul 2.
Tot pe pagina dumneavoastra:

www.avocatnet.ro/content/for...

am citit (citat) : Cum in lege se face referire la titularul permisului de conducere se intelege ca testul se da indiferent de cetatenia conducatorului auto, poate sa fie venit in Romania si de pe Marte.......prin simplul fapt ca toti cetatenii UE sau din alte tari sunt egali in drepturi in fata legii. Nu se poate restrange dreptul de a da testul unei persoane ptr ca este chinez, albanez sau extraterestru. Politistul respectiv ori nu cunoaste legea ori o interpreteaza dupa bunul plac.

Conteaza provenienta permisului de conducere sau nu inteleg de ce nu am voie la testare.

Va multumesc anticipat.

O zi minunata.

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu 2 intrebari:
1. Daca lipsa semnaturii mele si a unui martor pe PV duce la anularea acestui PV?
2. Suspendarea primita este de 90 de zile. Va rog sa-mi spuneti daca pot cere reducerea perioadei la 30 de zile prin testarea 13/15 de legislatie, avand in vedere ca sunt cetatean roman stabilit in Austria de 26 de ani si detin un permis eliberat de Austria. Daca este posibil va rog sa-mi dati detalii cum sa procedez, unde trebuie sa ma prezint si cand pentru a depune o cerere de examinare tinand cont ca infractiunea s-a a avut loc in Focsani/Vrancea, eu am resedinta in Onesti/Bacau si sunt detasat cu firma din Austria in Ploiesti/Prahova. Infractiunea s-a produs pe 02.04.2017 si am primit dovada cu drept de condus pentru 15 zile.
Va multumesc anticipat.
O zi frumoasa.