Va multumesc din inima pentru raspunsul prompt.
Pentru 1.
Am citit in pagina care mi-ati trimis-o, ca procesul verbal trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu:
Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de conducatorul auto. Daca soferul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, politistul rutier trebuie sa precizeze acest lucru in procesul verbal, iar un martor trebuie sa confirme situatia. Datele martorului si semnatura lui vor fi, de asemenea, cuprinse in procesul verbal. Atentie! Martorul face dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal, nu confirma savarsirea contraventiei!
www.avocatnet.ro/content/art...
Atata timp cat am stat acolo nu a chemat nici un martor dar nu stiu ce s-a intamplat dupa. Un coleg politist, in misiune (lucrau impreuna) poate semna ca martor sau trebuie cineva neutru de situatie? Posibil sa am surpriza cand primesc PV sa fie semnat de un martor in lipsa mea?
Puntul 2.
Tot pe pagina dumneavoastra:
www.avocatnet.ro/content/for...
am citit (citat) : Cum in lege se face referire la titularul permisului de conducere se intelege ca testul se da indiferent de cetatenia conducatorului auto, poate sa fie venit in Romania si de pe Marte.......prin simplul fapt ca toti cetatenii UE sau din alte tari sunt egali in drepturi in fata legii. Nu se poate restrange dreptul de a da testul unei persoane ptr ca este chinez, albanez sau extraterestru. Politistul respectiv ori nu cunoaste legea ori o interpreteaza dupa bunul plac.
Conteaza provenienta permisului de conducere sau nu inteleg de ce nu am voie la testare.
Va multumesc anticipat.
O zi minunata.