Vreau sa demarez o afacere si am nevoie de un nume de domeniu .ro care este deja cumparat de o persoana fizica cu unicul scop de a-l vinde (se vede clar ca singura pagina de pe domeniul respectiv este un formular de contact pentru cei care vor sa cumpere domeniul).
Conform regulamentului rnc/rotld la art.34 este mentionat printre altele ca:
"Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu daca exista o incercare de a revinde numele de domeniu respectiv"
Am luat legatura cu departamentul juridic de la rotld si am solicitat sa aplice prevederile articolului 34, dar mi-au spus ca doar instanta poate hotari deposedarea unui utilizator de rea credinta a unui nume de domeniu.
Caut pe cineva care a mai avut de a face cu o asemenea speta in instanta si care m-ar putea ajuta sa obtin domeniul in cauza.
Cum pot sa inregistrez pe SRL-ul meu plata serviciilor IT prestate de catre persoane fizice cu domiciliul in strainatate (care nu au au venit si nici nu vor veni in RO) prin intermediul platformelor de freelancing (freelancer.com, upwork.com etc). Mentionez ca activitatea este ocazionala cu freelanceri diferiti iar platile sunt efectuate prin PayPal, Skrill si apar pe extrasul de cont al cardului bancar personal. As putea sa fac plata si cu cardul bancar de la SRL? Platformele de freelancing sunt un intermediar intre prestator (PF straina) si beneficiar (SRL din RO) si ele reglementeaza relatia contractuala dintre parti. Mentionez ca SRL-ul mei este microintreprindere platitor de impozit pe venit si nu este inregistrat ca platitor de TVA. As vrea sa pot scadea pe SRL aceste cheltuieli pt. ca nu mai vreau sa le platesc din buzunarul propriu.
Am un dosar de executare silita pt. un SRL-vechi, un alt dosar de executare silita pt.PF si inca unul pt.restante la ANAF. Imi este din ce in ce mai greu sa lucrez doar cu numerar. Vreau sa infiintez un alt SRL cu asociat unic ca sa pot lucra, sa ies la liman si incet-incet sa imi achit datoriile. Executorii si ANAF se pot indrepta si impotriva conturilor noului SRL? Pot lua salar de la noul SRL? Pot ridica dividende de la noul SRL? Sau ar fi mai bine sa nu fiu asociat in SRL-ul nou? Stiti vreo alta varianta mai potrivita?