avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate Heastsinck

Activitate Heastsinck

Sunt foarte multe blocuri in aceasta tara care au spatii comerciale la parter et1 si et 2 cu intrare separata.
vine un patron ia aceste spatii si le transforma in apartamente si sparge in scara blocului ca sa aiba acces pe partea cealalta a blocului la scara si la lift si sa poata face mai multe apartamente .
E NORMAL???? E LEGAL???
MULTUMESC.!
Multumesc!
Am mers si la 2 avocati dar mi se pare ca bat in retragere din difertite motive pe care nu le pot enumera pe aceasta pagina .
As merge cu orice avocat care imi poate da sanse reale de castig pentru ca timp de 20 de ani totul a fost foarte bine pana cand a cumparat acest patron hotelul si vrea sa faca 7 apartamente pe nivel de 1 maxim 2 camere si sa le vanda la un pret mic ca sa poate fi cumparate repede si de catre persoane "" pestrite""
Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje cu 2 scari . Scara 1 cu 26 de apartamente si scara 2 in oglinda cu 10 apartamente situate la etajul 5, 6 si 7 pentru ca de la etajul 1 la etajul 4 a fost un hotel iar la parter se afala spatii comerciale.
Noul poprietar al hotelului vrea sa transforme hotelul in apartamente si sa decupeze sa sparga pe fiecare etaj cate 4 goluri pentru apartamentele noi.
La origine blocul a fost construit ca bloc de apartamnete dar in timpul constructiei a fost modificat in hotel de la etajul 1 la etajul 4 cu cale de acces separata ( scara interioara pe cele 4 nivele) iar la etajele 5 6 si 7 se afla 10 apartamente cu intrare separata care are scari si lift.
Cand a fost predat blocul prima data dupa terminarea constructiei a fost predat ca hotel cu intrare separata si apartamenete cu intrare separata , lift si uscatorii etc..
Acum suntem suparati pentru ca vrea sa sparga pe fiecare etaj sustinand ca este proprietar pe cotele parti si are acest drept de a folosi scara blocului si liftul. In actele lui figureaza o cota parte indiviza de 27% si el sustine ca este cota parte din mandoua scarile iar daca o reducem doar la scara noastra ar avea dublu si are dreptul de a sparge.
Dupa noi acei 27% reprezinta doar subsol acoperis si restul dependinteleor care strabat constructia.
Va rog sa ma ajutati sa dovedesc pe cale legala ca nu are nici un drept de a sparge peretii blocului de a avea acces la scara care deserveste pentru cele 10 apartamente si nu are nici dreptul de a folosi liftul.
MULTUMESC ANTICIPAT!!!!!
Buna.
Locuiesc intr-un bloc de 8 etaje cu 10 apartamente . Pana la etajul 4 este hotel si are intrarea prin fata blocului iar locatarii prin spate si este total separat de locatari.
La fiecare etaj exist fostele ghene de gunoi care nu au fost folosite niciodata entru ca atunci cand blocul sa dat in folosinta legea locala a interzis ghenele.
La etajul 7 si 8 mai exista 2 incaperi comune cred ca uscatoarele de drept cu o suprafata de 20 m patrati. In bloc exista 2 apartamente de 4 camere ,3 apartamente de 3 camere, 5 apartamente de 2 camere.
Conform legii fiecare apartament plateste intretinerea conform suprafetei apartamentului si a cotei indivize si impozitul la primarie la fel. Deci normal cei de la 4 camere ar fi of ocupantii de drept al uscatoarelor. Acestia nu vor spatiile respective si cred conform cotei indivize urmatorii ocupanti de drept ar fi cei de la apartamentele de 3 camere.
Am luat acordul locatarilor 50+1 si cei care detin cele 2 uscatoare nu vor sa elibereze unul din spatii. Cum pot intra in incapere , cu cine pot intra in incapere ca sa fie legal si sa nu spuna ca am intrat prin efractie sau ca avea ceva acolo si a disparut in momentul in care eu am intrat acolo.
Mentionez ca fiecare locatar are cate un spatiu de depozitare uscare al rufelor pe un anumit palier de la parter la et 7 si eu am la et 4 cu aproximativ 7 m patrati .
Concluzie: doresc sa intru in posesia spatiului legal , am acordul locatarilor de 50+1 si cu cine pot intra legal cu polita( cum pot sa apelez la ei ce trebuie sa fac?)
Multumesc anticipat.