avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate da123451

Activitate da123451

Pai produsul a primit garantie anulata, nu reparat. Eu incadrandu-ma in lege nu imi pot cere banii inapoi?
Da, aveti dreptate.
Buna ziua,

Imi puteti spune si mie daca termenul maxim de solutionare al garantiei de 15 zile calendaristice cuprinde si sarbatorile legale?
Ce am gasit eu pe internet spune asa:

"Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare."

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Cei de la un magazin online imi refuza negatia garantiei, produsul fiind solutionat in a 16-a zi de cand e in garantie (solutionarea fiind garantie anulata) spunand ca ziua de 15 august nu a intrat in calcul fiind sarbatoare legala.
Discuție Geanta cazuta
Bună seara,
În primul rand îmi pare rău dacă nu am postat unde trebuia.
Conduceam și deodată i-a căzut cuiva de pe mașină o geanta neagra de voiaj, am oprit ca nu puteam trece și cineva mi-a dat-o sa ma duc după mașină respectiva (nu il cunosteam personal), după, am încercat sa îl ajung pe cel căruia ii căzuse geanta, dar fără folos. Voiam sa întorc și sa ma duc la politie cu geanta dar m-a ajuns din urma cel ce îmi dăduse geanta pentru a-l ajunge pe celalalt și mi-a zis sa i-o dau lui, după am mers în fata lor (era cu un prieten de-al lui de conducea) pana la politie și mi-a zis sa o duc eu la politie ca nu era nimeni acolo și trebuiau sa aștepte, am acceptat. După ce am lăsat-o la politie, tatăl meu mi-a atras atenția ca dacă cel ce a pierdut geanta declara ca avea bani în ea și a doua persoana i-a furat pot fi eu tras la răspundere. Este adevărat? Eu nu am deschis geanta, nu știam ce e în ea. Doar voiam sa îl ajut pe respectivul.