avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie - maxim 15 zile cu sau fara sarbatori legale?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie - maxim 15 zile cu sau fara sarbatori legale?

Buna ziua,

Imi puteti spune si mie daca termenul maxim de solutionare al garantiei de 15 zile calendaristice cuprinde si sarbatorile legale?
Ce am gasit eu pe internet spune asa:

"Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luându-se în considerare natura produselor și scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăși 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare."

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Cei de la un magazin online imi refuza negatia garantiei, produsul fiind solutionat in a 16-a zi de cand e in garantie (solutionarea fiind garantie anulata) spunand ca ziua de 15 august nu a intrat in calcul fiind sarbatoare legala.
Cel mai recent răspuns: da123451 , utilizator 12:29, 18 August 2017
Calendaristic inseamna zile una dupa alta, fara pauza.
Sa inteleg ca v-au reparat produsul in a 16-a zi de când a ajuns in service?
Da, aveti dreptate.
In cazul asta nu prea cred ca va poate ajuta o reclamatie la ANPC, chiar daca legea aparent e de partea dvs.
Pai produsul a primit garantie anulata, nu reparat. Eu incadrandu-ma in lege nu imi pot cere banii inapoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un aspirator în garanție aflat la reparație din 11.12.2017. dar nu mi-a fost înapoiat. ce pot face? nută cristache nută cristache Am cumpărat un aspirator de la SC Flanco SA pe data de 18.09.2017. L-am folosit foarte puțin pentru că s-a defectat. Pe data de 11.12.2017 l-am predat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ajutati-ma si pe mine cu un temei legal pentru a rezolva ... Astept20 Astept20 Buna ziua! Ajutati-ma si pe mine cu un temei legal pentru a rezolva urmatoarea situatie. Am trimis in service un telefon aflat in perioada de garantie de 2 ... (vezi toată discuția)
Legea 449/2003 IulianManolache IulianManolache Buna ziua! Am contactat telefonic în data de 14 august reprezentatii magazinului Altex, de la care am achizitionat anul trecut un laptop, in vederea ... (vezi toată discuția)