In Spania s-a pronuntat divortul iar in Romania doar trebuia recunoscut, era ceva simplu de facut dar lucrurile sau complicat mult. Astept sa-mi trimita actele din tara si o sa vad unde s-a produs eroarea. Am o intrebare :ambasada romana la Madrid mi-ar putea intinde o mana de ajutor?
In hotararea straina este specificat numele din timpul casatoriei nu se specifica schimbarea numelui cu cel vechi. Aici sentinta este definitiva si irevocabila, am pus si apostila de la haga si urma sa termine el in Romania .Am cerut sa-mi trimita toate actele prezentate acolo si copie dupa raspunsul ce a primit. Astept inca sa le primesc. Va multumesc pt interesul acordat.
Eu am sentinta de divort obtinut in Spania, fostul sot a fost trimis de la primaria de care apartinem la ambasada (tot ce spun aici stiu de la ex ).A depus actele si dupa 3 luni de zile a ajuns la primarie o hartie cum ca suntem divortati si in Romania dar in dreptul numelui meu de familie e trasa o linie. A intrebat fostul cum e posibil asa ceva si raspunsul d-nei de la starea civila a fost "nu stiu ".In momentul de fata nu am niciun document din care sa reiasa cele spuse, carnetul de identitate inca il am in vigoare inca 4 ani. Intrebare mea este : in cat timp trebuie sa merg in Romania pentru a-mi recupera numele?
Stiu ca situatía mea e imposibila ,tocmai de aceea am apelat la acest forum , ca sa-mi spuneti ce am de facut.Divortul in Spania s-a pronuntat acum 1 an si jumatate iar cel din Romania acum putin timp in urma. Am avut incredere in fostul sot si am lasat pe mana lui sa termine ce am inceput eu. Mare greseala. Sunt in imposibilitate de a plati acum un avocat care sa ma indrume. Raman profund recunoscatoare daca mi se spun pasii pe care ii am de urmat
Sentinta de divort s-a pronuntat la un tribunal din Bucuresti si la primaria de care apartin a ajuns un raspuns total eronat, in dreptul numelui meu de familie e trasa o linie, adica mi-au furat numele. Nu cred ca mai exista un caz ca al meu. ....
Cum poate ramane o persoana in urma divortului fara nume de familie? Ce e de facut pentru a recupera fostul nume, cel dinainte de casatorie? Va rog sa -mi raspundeti, ma vad intr-o situatie. ....disperata