avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, probleme cu numele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, probleme cu numele

Cum poate ramane o persoana in urma divortului fara nume de familie? Ce e de facut pentru a recupera fostul nume, cel dinainte de casatorie? Va rog sa -mi raspundeti, ma vad intr-o situatie. ....disperata
Cum sa ramaneti fara nume? Daca la casatorie ati trecut pe numele sotului, la divort va indic sa reveniti la numele dvs. de fata. Este obtiunea dvs. Daca doriti sa ramaneti si dupa divort pe numele sotului puteti dar cu acordul acestuia. Fara nume nu aveti cum sa ramaneti. Este obtiunea dvs. trebuie sa va ceara si dvs. parerea.
Sentinta de divort s-a pronuntat la un tribunal din Bucuresti si la primaria de care apartin a ajuns un raspuns total eronat, in dreptul numelui meu de familie e trasa o linie, adica mi-au furat numele. Nu cred ca mai exista un caz ca al meu. ....
Daca este cineva pe forum in masura sa-mi spuna ce am de facut pentru a-mi recupera numele de familie, multumesc anticipat
Situatia dvs e imposibila.
Inainte de casatorie aveati un nume, iar in urma divortului exista doua cai - ori ati revenit la numele anterior, ori il pastrati pe cel din casatorie. Ce scrie in hotarare ?
Apoi, cu hotararea legalizata, mergeti si va schimbati cartea de identitate.
Adica ce raspuns sa ajunga la primarie ?
Daca e gresita hotararea, va adresati instantei cu cerere de indreptare eroare materiala sau lamurire sau completare dispozitiv, conteaza in ce caz va aflati.
Deci, ce scrie in hotarare ?
Cand ati divortat? Mai aveti buletin valabil sau a expirat ?
Ultima modificare: Marți, 11 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator
Eu am sentinta de divort obtinut in Spania, fostul sot a fost trimis de la primaria de care apartinem la ambasada (tot ce spun aici stiu de la ex ).A depus actele si dupa 3 luni de zile a ajuns la primarie o hartie cum ca suntem divortati si in Romania dar in dreptul numelui meu de familie e trasa o linie. A intrebat fostul cum e posibil asa ceva si raspunsul d-nei de la starea civila a fost "nu stiu ".In momentul de fata nu am niciun document din care sa reiasa cele spuse, carnetul de identitate inca il am in vigoare inca 4 ani. Intrebare mea este : in cat timp trebuie sa merg in Romania pentru a-mi recupera numele?
Stiu ca situatía mea e imposibila ,tocmai de aceea am apelat la acest forum , ca sa-mi spuneti ce am de facut.Divortul in Spania s-a pronuntat acum 1 an si jumatate iar cel din Romania acum putin timp in urma. Am avut incredere in fostul sot si am lasat pe mana lui sa termine ce am inceput eu. Mare greseala. Sunt in imposibilitate de a plati acum un avocat care sa ma indrume. Raman profund recunoscatoare daca mi se spun pasii pe care ii am de urmat
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort din spania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, vas ruga sa imi spuneti si mie daca sentinta de divort din spania tradusa, legalizata si cu apostilla de la haga este valabila in tara, in principiu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania moni3463 moni3463 Buna ziua. Am fost casatorita in SUA, s-a pronuntat divortul recent tot in SUA. Eu, venita in tara, nu am inregistrat inca casatoria la starea civila. Am ... (vezi toată discuția)