avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Sorinned

Activitate Sorinned

Bună ziua,
Eu și soția mea deținem doua roluri separate la direcția taxe și impozite. Soția a avut moștenire da la părinții ei un autoturism pe care anul trecut l-a vândut și cu banii obținuți a cumpărat altul, care s-a trecut în rolul ei. Eu am în rolul meu un autoturism cumpărat înainte de căsătorie, iar un teren cumpărat în timpul căsătoriei figurează atât în rolul meu cât și al ei, fiind bun comun. Soția dorește sa vândă autoturismul, dar din cauza unei interdicții de eliberare certificat fiscal existente pe rolul meu, direcția fiscala refuza să-i elibereze soției viza de înstrăinare. Menționez ca interdicția a fost înființată de ANAF, pentru o suma datorata prin atragerea răspunderii solidare pentru o datorie a unei firme intrate în insolventa unde eram unic asociat. Este corect punctul de vedere al direcției fiscale? Ce se poate face, având în vedere ca autoturismul s-a vândut de o săptămână și noul proprietar așteaptă certificatul fiscal sa înscrie mașina pe numele lui, și bineînțeles ca soția mea nu mai are nici toți banii să-i poată înapoia cumpărătorului?
Bună ziua,
Eu și soția mea deținem doua roluri separate la direcția taxe și impozite. Soția a avut moștenire da la părinții ei un autoturism pe care anul trecut l-a vândut și cu banii obținuți a cumpărat altul, care s-a trecut în rolul ei. Eu am în rolul meu un autoturism cumpărat înainte de căsătorie, iar un teren cumpărat în timpul căsătoriei figurează atât în rolul meu cât și al ei, fiind bun comun. Soția dorește sa vândă autoturismul, dar din cauza unei interdicții de eliberare certificat fiscal existente pe rolul meu, direcția fiscala refuza să-i elibereze soției viza de înstrăinare. Menționez ca interdicția a fost înființată de ANAF, pentru o suma datorata prin atragerea răspunderii solidare pentru o datorie a unei firme intrate în insolventa unde eram unic asociat. Este corect punctul de vedere al direcției fiscale? Ce se poate face, având în vedere ca autoturismul s-a vândut de o săptămână și noul proprietar așteaptă certificatul fiscal sa înscrie mașina pe numele lui, și bineînțeles ca soția mea nu mai are nici toți banii să-i poată înapoia cumpărătorului?
Bună ziua,
Am încheiat în calitate de comodatar, un contract de comodat cu privire la folosința unei locuințe pe o perioada de un an, de la 15.05.2016 la 14.05.2017. Pana azi. 9 05.2018, am continuat sa folosesc aceasta locuință, fără a menționa prelungirea contractului într-un act adițional, toată aceasta perioada de doi ani plătind lunar chirie, și făcând și anumite îmbunătățiri în locuință. De cca doua luni ma confrunt cu ceva probleme financiare și nu mai sunt la zi cu plata chiriei solicitata de proprietar, astfel ca azi 09.05. 2018 am primit prin posta o notificare de la proprietar, ca în data de 15.05.2018 sa părăsesc locuinta. Motivarea notificării este faptul ca locuiesc fără contract, contractul fiind expirat, ca am provocat degradări locuinței, fapt cu totul neadevărat, eu deținând chitanțe în valoare de cca 8000 lei pentru îmbunătățirile aduse. Eu sunt de acord sa predau locuința dar îmi este imposibil sa fac acest lucru într-o săptămână. Ce pot face sa prelungesc acest termen?
Discuție poprire salariu
Buna ziua,
La angajator a ajuns o adresa de infiintare poprire pentru suma de 7800 euro (echivalent lei) reprezentand restanta neachitata la un credit luat de la Piraeus Bank in 2007, in valoare de 18000 euro.
Adresa este sosita de la un BEJ la solicitarea Garanta Asigurari ce are ca sediu ales pt comunicare a documentelor procedurale, sediul SC Top Factoring SRL.
Mentionez ca ultima plata facuta de mine a fost in iunie 2014, si deasemeni mentionez ca nu am stiut nimic de aceste demersuri, din 2012 schimbandu-mi domiciliul ce-l aveam la data contractarii creditului. Defapt, in adresa de poprire cat si in hotararea de incuviintare a executarii silite (sosita in copie la angajator si datata 12.09.2017), este mentionata vechea mea adresa de domiciliu.
Este legala Procedura eu nefiind instiintat de eventuala cesiune a contractului catre un tert?
Buna ziua,
ANAF a infiintat la angajatorul meu trei popriri si anume 6.000 lei recuperare cheltuieli judiciare, 1.000 lei amanzi si 50.000 lei creante in urma atragerii raspunderii solidare, popririle fiind trimise angajatorului in aceasta ordine la interval de o luna intre ele. In prezent mi se retine 1/2 din salariu, si s-au virat catre ANAF aproape 8000 lei dar acesta din urma scade banii primiti din suma cea mai mare, ( contul colector este unul si acelasi ) astfel ca dupa socoteala mea voi primi aproape cinci ani 1/2 din salariu. Este corect asa sau ar trebui considerate inchise cele doua titluri executorii de 6000 si respectiv 1100 lei urmand a se retine doar 1/3 din salariu?
Multumesc.
Multumesc pt raspuns si va rog sa.mi raspundeti si la a doua intrebare din text.
Buna ziua,
ANAF a infiintat la angajatorul meu trei popriri si anume 6.000 lei recuperare cheltuieli judiciare, 1.000 lei amanzi si 50.000 lei creante in urma atragerii raspunderii solidare, popririle fiind trimise angajatorului in aceasta ordine la interval de o luna intre ele. Avand in vedere ca este vorba de acelasi creditor si acelasi cont colector, care este cota ce trebuie retinuta din salariu? 1/3 sau 1/2? mentionez ca in prezent mi se retine 1/2 din salariu, dar ANAFscade banii primiti din suma cea mai mare, astfel ca dupa socoteala mea voi primi aproape cinci ani 1/2 din salariu. Este corect asa sau ar trebui considerate inchise cele doua titluri executorii de 6000 si respectiv 1100 lei urmand a se retine doar 1/3 din salariu?
Multumesc.