avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Activitate claudiuion

Activitate claudiuion

Răspuns la discuția convocare politia rutiera
Nu exista nicio semnatura. Multumesc mult pentru raspuns.
Totul pare mult mai simplu . Domnul agent a uitat sa semneze PV. Plângerea contravențională in aceasta situație prezintă vreun risc, dezavantaj? Nu vreau sa raman fără permis la vara.
Trebuie sa ne gandim si la spiritul legii. Cand legiuitorul a impus un termen de 30 zile (ulterior 60 de zile) pentru comunicarea PV a avut in vedere instiintarea faptuitorului in termen de 60 de zile ca a savarsit acea contraventie. Politia rutiera a constatat contraventia dar nu a comunicat-o deci a incalcat spiritul legii.
Prescriptia de 180 de zile se refera la neconstarea unei contraventii ceea ce nu este cazul.
Un avocat bun ar reusi probabil sa obtina anularea PV si un precedent util.
Am fost si este vorba de faptul ca in decembrie am lovit un cos de gunoi intr-o statie OMV.
PV l-au facut azi cand m-am prezentat la ei.
Dilema ramane, se poate invoca o exceptie prin intarzierea comunicarii ?
Se poate asimila cu obligatia de a transmite PV in 60 dezile ? Este evident ca puteau face PV la data reclamatiei.

PS Out of topic : Atentie la OMV. Mai sunt si alti furnizori. Poate mai ajuta si Consiliul Concurentei.
As vrea sa stiu daca o convocare dupa 4 luni pentru o presupusa tamponare a unui cos de gunio este legala. Multumesc
Un prieten a lovit mai demult un cos de gunoi la benzinaria OMV si angajatii au chemat politia cu taraboi. Acum ma gandesc daca nu cumva si eu am lovit acel cos de linga pompa si or fi luat numarul pe camere. Poate le dau RCA-ul si gata. Contraventie nu se mai poate ca intr-adevar termenul este de 60 de zikle
E vorba de politia rutiera. Nu stiu motivul. Ma cheama la ei. Am circulat normal fara incidente,m-am oprit la benzina si atat. Poate radar ? Am gasit ca prescrierea contraventiilor este dupa 6 luni.
Am fost convocat la Politia Valcea in 04.04 pentru ceva (inca nu stiu) din 29.12. Nu exista o limita de timp ?