avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate xyz-xyz

Activitate xyz-xyz

Răspuns la discuția Testamentar decedat
Multumesc tuturor pentru mesaje! E o speta dificila care tine strict de interpretare. Noi am deschis succesiune insa notarul vrea sa imparte 50% nepoatei si restul moștenitorilor de drept. Eu as vrea sa se pronunte instanta si sa decida daca nepoata are totusi dreptul la tot insa nu stiu cum se procedeaza. Ce actiune trebuie făcuta? Mai este nevoie sa deschid succesiunea pe cale notariala?
Răspuns la discuția Testamentar decedat
Dar acest lucru tine strict de interpretare, nu? Daca se face asa iar unul dintre cei care ar fi mostenit (daca nu exista testamentul) contestă succesiunea, care sunt sansele sa rămâna asa?
Răspuns la discuția Testamentar decedat
In testament scrie "las lui x si y dupa moartea mea toate bunurile mobile si imobile pentru ca ma respecta si au grija de mine". Nu scrie nici macar cota parte
Răspuns la discuția Testamentar decedat
De la notariat ni s-a zis ca nepoata dobandeste 50% iar restul, pe care normal l-ar fi mostenit soțul ei, se imparte fratilor
O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si sotului nepoatei (menționați expres in testament). Sotul nepoatei a decedat acum cativa ani iar persoana care a lasat testamentul a decedat de curand. Cui se impart bunurile?