O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si sotului nepoatei (menționați expres in testament). Sotul nepoatei a decedat acum cativa ani iar persoana care a lasat testamentul a decedat de curand. Cui se impart bunurile?
anda2016
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Depinde de cum a fost intocmit testamentul.
Daca sotii au fost instituiti legatari universali, caducitatea legatului in privinta unuia dintre ei va profita celuilat legatar universal, nu mostenitorilor legali. ( spre exemplu : las intraga mea avere lui x si lui y, desemnandu-i legatari universali)
Daca sotii au fost instituiti legatari cu titlu univeral, precizandu-se cotele fiecaruia, caducitatea legatului in privinta unuia dintre legatari va profita mostenitorilor legali.( spre exemplu: las jumatate din averea mea lui x si jumatate lui y, desemnandu-i legatari cu titlu universal)
Testamente reciproce
jeana
Stimati forumisti
acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)