avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentar decedat

O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si sotului nepoatei (menționați expres in testament). Sotul nepoatei a decedat acum cativa ani iar persoana care a lasat testamentul a decedat de curand. Cui se impart bunurile?
Cel mai recent răspuns: xyz-xyz , utilizator 15:00, 17 Aprilie 2017
Multumesc tuturor pentru mesaje! E o speta dificila care tine strict de interpretare. Noi am deschis succesiune insa notarul vrea sa imparte 50% nepoatei si restul moștenitorilor de drept. Eu as vrea sa se pronunte instanta si sa decida daca nepoata are totusi dreptul la tot insa nu stiu cum se procedeaza. Ce actiune trebuie făcuta? Mai este nevoie sa deschid succesiunea pe cale notariala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, exista un testament olograf pentru 2 nepoti;unul din ... stefan7002 stefan7002 Buna ziua, Exista un testament olograf pentru 2 nepoti;unul din ei a decedat inaintea testorului;ce se intimpla cu partea lui? revine mostenitorilor celui ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc sot - sotie voicudamian voicudamian Eu si sotia (amandoi pensionari) ne-am gandit sa ne facem cate un testament pentru a ne proteja de eventualele pretentii dupa decesul unuia din noi. Sotia a ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)