avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Activitate norbert_nagy

Activitate norbert_nagy

Bună seara! În noaptea de 18.09.2016 în condiţii meteorologice neforabile (ploua torenţial) pe o trecere de pieton am lovit două persoane. A venit la locul faptei poliţia şi ambulaţa. Unul dintre victime nu a suferit absolut nimic iar celălalt a fost dusă la urgenţă unde după analizele medicale sa depistat a fractură ischio-pubiană. După câteva ore a lăsat spitalul. În următoarele zile s-a dus la medicină legală unde a primit 50 de zile îngrijiri medicale. Eu am încercat mai multe ori să înţeleg cu victima pe cale ambientă dar nu am reuşit, deoarece ea a vrut să depune plângere.
După accident eu am primit de la agentul de circulaţie o dovadă fără ştampilă, nu a fost făcut proces verbal, şi mi-a zis că o să vă am o suspendare a permisului de conducere pentru 90 de zile. Ţot atunci mi-a spus că persoana vătămată are 90 de zile să facă plângere.
După expirarea timpului (18.12.2016) am discutat cu agentul cine a afirmat că doamna vătămată nu a făcut plângere dar poate să facă şi după expirarea a 90 de zile
În anul acesta până ziua de azi (14.04.2017) am fost mai multe ori la poliţie ca să interesez despre evoluţia cazului, dar domnul agent întotdeauna a dat aceeaşi răspuns, adică: actele sunt la poliţie şi că aşteaptă pe doamna vătămată (care vrea şi acum să facă plângere) să aducă adeverinţa medico-legală.

Întrebările mele sunt următoarele:
1. Când primesc înapoi permisul de conducere? (a trecut deja aproape de 7 luni)
2. Cât timp mai are persoana vătămată să facă plângerea, dacă mai poate?
3. Aproximativ care pot fi consecinţele pentru mine?
4. Tot aproximativ câte amendă risc cu acest fapt?