Bună seara! În noaptea de 18.09.2016 în condiţii meteorologice neforabile (ploua torenţial) pe o trecere de pieton am lovit două persoane. A venit la locul faptei poliţia şi ambulaţa. Unul dintre victime nu a suferit absolut nimic iar celălalt a fost dusă la urgenţă unde după analizele medicale sa depistat a fractură ischio-pubiană. După câteva ore a lăsat spitalul. În următoarele zile s-a dus la medicină legală unde a primit 50 de zile îngrijiri medicale. Eu am încercat mai multe ori să înţeleg cu victima pe cale ambientă dar nu am reuşit, deoarece ea a vrut să depune plângere.
După accident eu am primit de la agentul de circulaţie o dovadă fără ştampilă, nu a fost făcut proces verbal, şi mi-a zis că o să vă am o suspendare a permisului de conducere pentru 90 de zile. Ţot atunci mi-a spus că persoana vătămată are 90 de zile să facă plângere.
După expirarea timpului (18.12.2016) am discutat cu agentul cine a afirmat că doamna vătămată nu a făcut plângere dar poate să facă şi după expirarea a 90 de zile
În anul acesta până ziua de azi (14.04.2017) am fost mai multe ori la poliţie ca să interesez despre evoluţia cazului, dar domnul agent întotdeauna a dat aceeaşi răspuns, adică: actele sunt la poliţie şi că aşteaptă pe doamna vătămată (care vrea şi acum să facă plângere) să aducă adeverinţa medico-legală.
Întrebările mele sunt următoarele:
1. Când primesc înapoi permisul de conducere? (a trecut deja aproape de 7 luni)
2. Cât timp mai are persoana vătămată să facă plângerea, dacă mai poate?
3. Aproximativ care pot fi consecinţele pentru mine?
4. Tot aproximativ câte amendă risc cu acest fapt?
Din cate inteleg, solutia va fi clasarea, numai ca se tergiverseaza solutionarea. Aveti dreptul sa depuneti cerere pentru urgentarea solutionarii si dispunerii unei solutii.
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.