avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni cu vătămare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni cu vătămare corporală gravă. Care sunt repercusiunile pentru mine?

Am avut un eveniment rutier. In data de 12.12.2017 am avut un accident soldat cu vatamare grava. Stiu ca fiind pe trecere de pietoni sint vinovat, dar situatia a fost astfel: cind m-am apropiat de trecere , eram la circa 10 metri de trecere iar doamna s-a angajat in fuga fara sa se asigure. este sens unic cu 2 benzi. Eu eram pe banda din stinga si dinsa a venit din dreapta. am tras de volan singa si am frinat. Din pecate doamna nu s-a oprit si am lovit-o cu oglinda stinga. Am chemat politia si am urmat caile legale. Din pacate doamna si-a fracturat piciorul sting si cu siguranta va depasi 90 zile de ingrijiri medicale. Care vor fi pasii urmatori facuti de politie. Mentionez ca mi-a fost retinut permisul si voi fi chemat la politie peste 2-3 zile, Nu mi-a fost data nici o dovada ca permisul este retinut. Am citit codul rutier din nou si am vazut ca daca se depasesc 90 zile de ingrijiri medicale se va face dosar penal. Doamna vrea sa facem o intelegere pentru daune. Cum sa procedez? Daca se incepe urmarirea penala, pentru incadrare, permisul va fi retinut in acest timp? Intreb asta deoarece am inteles ca urmarirea penala poate incepe doar dupa ce se poate stabili nr de zile de ingrijiri medicale. Cum se procedeaza legal de catre politie in acest caz? sI CARE SIN REPERCURSIUNILE PENTRU MINE?
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Laszlo777 , utilizator 10:19, 14 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand politistul trebuia sa va dea dovada inlocuitoare cu drept de circulatie, daca nu ati consumat bauturi alcoolice sau alte substante... Dovada pe care o prelungeste procurorul de caz pana la solutionarea dosarului ( instanta , daca se ajunge pe instanta). S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Din momentul accidentului, persoana vatamata are la dispozitie 90 zile sa formuleze plangere pt. tragerea dvs. la raspundere penala. Raspundeti penal doar daca persoana vatamata are peste 90 zile ingrijiri medicale( nu este asa de sigur, ASTEPTATI CERTIFICATUL MEDICO-LEGAL!) si persoana vatamata formuleaza plangere in termen! Va sfatuiesc sa nu luati nicio decizie cu privire la persoana vatamata pana nu vine Certificatul medico-legal sa aflati nr. de zile sau daca nu se retine vreun caz de tragere la rasp. penala( viata pusa in pericol, prejudiciu estetic grav si permanent, invaliditate/ infirmitate). Dupa ce aflati, ne scrieti. Daca sunt peste 90 zile si exista plangere im termen, se dispune din oficiu expertiza tehnica auto, care are ca scop dinamica producerii evenimentului rutier ( filmul accidentului), viteza cu care circulati, reguli de circulatie incalcate de ambii participanti la trafic etc. In toate cazurile, daca aveati RCA valabil, societatea RCA a autoturismului condus de dvs. plateste prejudiciul moral si material cauzat victimei prin acest eveniment ( se intoarce asiguratorul impotriva dvs. daca aveati alcoolemie...sigur peste 0.80) sau plateste F.P.V.S. ( parte din BAAR) daca nu aveati asigurare sau daca era falsa. Daca nu ati mai avut antecedente penale si ajungeti pe Instanta, incadrarea e astfel incat puteti primi cu suspendare sau amanarea aplicarii pedepsei sau amenda. Problematic aici este permisul. In cazul amanarii aplicarii pedepsei, aveti doar suspendare permis 90 zile, in cazul amenzii penale si suspendarii sub supraveghere vi se anuleaza permisul ( puteti sa-l redobanditi dupa 6 luni de la ramanerea definitiva a Hotararii Instantei, in cazul amenzii penale sau 1 an in caz de suspendare). V-am facut o descriere asupra posibilitatilor.Scrieti-ne dupa ce luati la cunostiinta de Certificatul medico-legal. Pana atunci nu negociati nimic, puteti negocia pe sume ft. mari cand nu este cazul!
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)
Consecintele unui accident - persoana pe trecerea de pietoni. alexandru_cc2 alexandru_cc2 in data de 21.04.215 am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni.a venit politia a facut constatare,am chemat ambulanta a dus victima la spital pentru ... (vezi toată discuția)
Indicatoarele rutiere care nu respecta legea? sabin cj sabin cj E obligatorie suspendarea permisului ? O ruda a fost implicat intr/un accident in zona trecerii pentru pietoni. Indicatorul de presemnalizare (rosu) era ... (vezi toată discuția)