Acum aproximativ un an am avut un accident. Executând o manevra de dat cu spatele am lovit o doamnă care a trecut prin loc nepermis. Am primit dovada pana la primirea NUP. Am prelungit dovada de 4 sau 5 ori asteptând NUP-ul. Neavând nevoie sa conduc nu am prelungit dovada timp de o lună, după aceea am avut masina la service, iar apoi am uitat sa o prelungesc. Mi s-a intocmit dosar penal sub acest aspect. Între timp am cerut urgentarea primului dosar (cel cu accidentul). A început sa lucreze acest dosar... doamna a cerut expertiza (pana atunci raportul medical era 32 zile de ingrijiri). A venit expertiza in defavoarea mea, astfel intocmindu-se un al doilea dosar penal.
Întrebarea mea este ce pot sa fac. Eu sunt fara drept de conducere de 7 luni. Am facut o cerere la care am anexat un document din partea angajatorului meu, prin care sunt informat ca daca nu imi rezolv problema permisului reziliem contractul. Acest lucru s- a intamplat, astfel ca acum sunt disperat. De 7 luni viata mea s-a dat peste cap. Am doua fete, nu pot sa le duc la scoala si grădiniță, eu nu pot sa îmi desfasor activitatea lucrativă in condiții optime etc.
Mulțumesc
Aveti 2 infractiuni retinute savarsite in concurs, vatamare corporala din culpa si conducere unui vehicul fara permis.
Pana la finalizarea cercetarilor veti avea dreptul la conducere suspendat.
Daca in cazul primului dosar victima nu va avea retinuta in CML una din consecintele de la art, 194 c.p. solutia va fi clasarea.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
.................................
In cazul celui de-al doilea dosar, daca va exercitati in mod eficent dreptul la aparare aveti o sansa sa se dispuna o solutie de renuntare la urmarire penala daca procurorul constată că nu există un interes public în urmărirea faptei raportat si la circumstantele reale/personale.