avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier cu vătămare corporală din culpă, a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier cu vătămare corporală din culpă, a cărui soluționare întârzie din cauza lipsei analizelor de sânge ale victimei. Cât mai poate dura, și ce aș putea păți?

Acum 9 luni am avut in accident rutier, un pieton, fiind baut mergea linistit pe mijlocul unui drum cu 2 benzi pe sens, eu veneam pe banda 1, iesind din curba l-am vazut, am trecut pe cealalta banda in ideea ca o sa isi continue si el drumul linistit. Nu a fost asa si mi-a sarit in fata si nu am mai putut face nimic. Acesta nu a fost grav accidentat, doar cu probleme la picior si zgarieturi, a primit indeva la maxim 90 de zile de spitalizare. Pana in luna mai am asteptat sa vina analizele de sange pentru ca acesta nu a vrut sa sufle in fiola in ziua accidentului. Mie mi-au iesit 0 si el avea alcoolemie in sange. Dosarul meu a fost trimis la parchetul militar (eu fiind militar) pentru a fi rezolvat o data cu revenirea analizelor. M-ar interesa si pe mine sa stiu in principiu cat ar dura inchiderea dosarului, daca mai pot sa imi fac dovada deoarece nu am putut sa mi-o reinnoiesc luna trecuta si a expirat si ce as putea patii in urma inchiderii dosarului.
Mentiuni:
Nu era trecere de pietoni in apropiere.
Nu aveam viteza mare.
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Situatia dumneavoastra nu este asa de simpla. Depinde daca procurorul considera ca aveti o vina in producerea accidentului si decide sa trimita dosarul in judecata. Dv.va puteti alege cu o pedeapsa, iar victima poate obtjne ceva despagubiri, materiale si morale.
Dovada, daca nu ati prelungit-o continuu, ar putea fi emisa alta, dar depindeti din nou de procuror. Oricum, situatia permisului este dependenta de solutia dosarului.
Ar trebui sa va angajati un avocat pentru a gestiona mai bine dosarul!
Mult succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca persoana vatamata nu are peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau vreo alta consecinta prevazuta la art. 194 alin. 1 c.p., se va dispune clasarea. Consultati actele dosarului sa vedeti ce se retine in CML.
Din descrierea dvs pietonul pare vinovat de producerea accidentului.
ART. 194 c.p.
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
.............................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ranit in accident de circulatie zackyty11 zackyty11 Sora mea a fost accidentata pe trecerea de pietoni. Care este procedura legala impotriva soferului care nu a dat prioritate, vina recunoscuta de el, si ce ... (vezi toată discuția)
Controversa la vatamare corprorala din culpa cezarad cezarad Buna ziua. Vreau sa va intreb ceva legat de o speta foarte atipica. O persoana fost lovita pe trecerea de pietoni de o masina. Ea a primit initial 80 zile de ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa dio2016 dio2016 Buna seara O persoana care in urma unui accident de circulatie s-a considerat victima in ce termen are dreptul sa faca plangere pentru vatamare ... (vezi toată discuția)