avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Activitate BarcauRaluca

Activitate BarcauRaluca

Răspuns la discuția Diurna administrator
Multumesc mult pentru raspuns!!!

Potrivit art. 70.(1) din Legea nr. 31/1990: ,,administratorii pot face toate operatiunile cerute pentru aducerea la indeplinire a obiectului de activitate al societatii, afara de restrictiile aratate in actul constitutiv.” Legandu-ma de aceasta "cheita"din legislatie eu,administratorul, care sunt si unicul asociat al firmei nu doresc sa-mi inchei un contract individual de munca.

Drept urmare as fi beneficiat si de diurna zilnica in valoare de 42.5 lei/zi pentru 2018? Recunosc ca mi-a fost teama sa consider cheltuiala cu diurna o cheltuiala deductibila cu gandul la stabilirea unor diferente de plata a impozitului/venit din dividende la un eventual control.

Este obligatoriu sa mai prezint documente justifivative pentru diurna?
Buna ziua!

La o firma cu cod CAEN 4941-''Transport rutiere de marfuri" transportul se efectueaza de catre administratorul firmei cu o autoutilitara care are capacitatea de pana la de 3,5 tone iar documentele atasate in spatele facturii de transport sunt: comanda si CMR-ul.

Intrebarea este: daca transportul marfii se efectueaza la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care este sediul firmei, cel care efectueaza transportul, in cazul meu administratorul, are dreptul la diurna de 50 lei/zi?