Buna ziua!
Sa inteleg ca daca angajatorul ne incheie CIM din motive neimputabile angajatului (prin desfiintarea posturilor) ne putem adresa la AJOFM pentru ajutor de somaj. Indeplinim conditiile legii in acest sens.
Buna ziua!
Lucrez intr-o companie de servicii ce detine mai multe contracte cu companii diverse. Suntem grupuri de angajati ce lucram pe proiecte si activitati diverse. Am fost anuntati ca activitatea proiectului unde lucrez se va incheia luna aceasta, deoarece ,compania pentru care se lucra nu a mai semnat prelungirea contractului(cumparand o alta societate). Deci , ca urmare, am ramas un departament intreg de 12 persoane fara activitate. Unora ni s-a propus alt post in cadrul altor proiecte(care lucreaza pentru alte societati) din companie. Pentru altii nu este posibil. Nu suntem in perioada de preaviz. Nu ni s-a acordat. Se iau masuri la nivel de companie. Dorim sa stim daca, in cazul refuzului acelui post avem drept de a ni se acorda ajutor de somaj sau putem fi obligati sa ne dam demisia. Care ar fi modalitatea legala sa ni se incheie contractul de munca? Sper ca am reusit sa fiu destul de explicita.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
Ce se intampla daca nu reusesc sa ma prezint la termenul de judecata in care sunt parte parata? Mentionez ca am aflat din intamplare de citatie (de proces), eu fiind la munca in Anglia.Astfel am aflat ca este a treia citatie pentru care eu nu am semnat de primire. Nu m-a informat nimeni ca sotul meu a deschis divort.Am un copil minor. ce se poate intampla ...Nu stiu ce sa fac si cum sa procedez.dar acum nu ma pot prezenta la proces. Cum sa fac sa obtin un alt termen? Daca trimit prin fax o cerere in sensul acesta e ok? Va multumesc. Imi cer scuze daca sunt incoerenta.