In situatia in care in luna decembrie 2017 salariata are cerere de concediu fara plata, iar in luna ianuarie 2018 prezinta concediu medical, baza de calcul este constituita incepand cu luna iunie 2017 sau iulie 2017?
Care sunt conditiile de incheiere a unui contract de drepturi de autor? Ce implicatii fiscale deriva din incheiarea unui contract de drepturi de autor?
PFA SCOALA SOFERI este obligata la utilizare casa de marcat pentru orele de instructaj efectuate conform contractului?
Se incadreaza la exceptii potrivit OUG nr.28/1999 actualizată, respectiv:
litera f) • activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale?
Am facut numeroase demersuri pentru recuperarea unor creante de la Primarii, dar fara nicio finalitate. E complicata procedura pe cale judecatoreasca, mai ales ca intre timp s-au schimbat primarii, contabilii, fiecare invinuieste pe cel de dinainte si asa mai departe. Cum considerati oportun sa inregistrez stingerea acestor creante?
Mai pot trece in cursul anului la impozit "micro"? In ce conditii? La sfarsitul lui 2017 am depasit plafonul de 1000000 euro si am fost nevoita sa raman la impozit pe profit. Facand o analiza amanuntita, consider oportun in ceea ce priveste taxarea sa trec la "micro". Mai pot?