Buna ziua!
M-am inteles cu o societate din Zalau sa imi aduca 2 masini din Italia la pretul de 800 euro cu tva inclus .
Eu sunt Intr. Ind .
Cand a ajuns respectivul patron la masini mi-a fortat mana sa mai pun 20 euro la transport .
Am acceptat deoarece masinile erau programate la transport si plateam altfel penalitati mai mari .
Au ajuns masinile in tara patronul mi-a mai cerut 132 euro in plus motivand ca pretul initial era fara tva ( minciuna)
Una din masini mi-a lasat-o intr-un peco din Oradea iar a doua a ascunso pe o strada din Oradea santajandu-ma sa ii achit si restul de 132 euro pentru a imi preda masina ..
Am achitat - era tarziu si nu aveam pofta de scandal si cu greu am recuperat masina (am fost si la politie)
Acum : mi-a emis factura pe Intr. Ind. in euro
Am achitat prin BT24 din contul PERSONAL DE EURO - suma integral in euro .
1. Ce sa fac acum sa imi recuperez cei 132e +20 e care i-am achitat santajat fiind..:(
2. E corecta plata/incasarea in euro pe teritoriul Romaniei ?? (s-a facut intre conturi de euro )
Precizez ca nu am avut nici un fel de intelegere scrisa cu respectiva societate - totul fiind doar telefonic - am ales-o pentru ca ma grabeam sa aduc masinile si am acceptat chiar si sa ma deplasez la Oradea dupa ele ..
simplu >
il predau maine - mi-l suspenda
fac , contestatie poimaine
si il las retinut vreo 20 zile , apoi ma duc si il ridic cu certifiicatul de grefa pana la sfarsitul procesului .
Daca eu pierd procesul peste cateva luni se scad zilele (20) si raman de facut restul de 40 ?
Asa nu ar trebui sa stau 60 zile deodata pe dreapta ...
Si daca eu fac contestatie pot beneficia de reducere de 30 zile daca dau examenul cu 15 intrebari ? Si asi mai avea de stat 10 zile :)
Oare merge sa rup pedeapsa in 2 ??
Multumesc muuult !
Mulțumesc frumos. Am înțeles .
Exista un termen în care trebuie sa mă anunțe ?
Eu ce termen am sa predau permisul? De la data pv sau a înștiințării?
Ași putea sa predau permisul , sa fac o contestație dar sa nu scot permisul vreo 20 zile ? Dacă pierd procesul se socotesc zilele acesteala suspendare ?
Scuzați-mă pentru atâtea întrebări dar ăsta ar fi cam tot ce asigura dorii sa știu ..
Mulțumesc mult! !
Buna ziua !
Desii ma consider nevinovat :) ...
Am avut un accident in timpul unei depasiri fara urmari grave - in oras .
Pe procesul verbal este trecut ca fapta savarsita este prevazuta de art101/3/1 din oug 195 care prevede pe langa amenda si sanctiunea complementara a suspendarii permisului pe 30 zile .
Totusi mai jos agentul a scris : stabilesc - doar 6 puncte penalizare + avertisment pt ca nu am avut permisul la mine omitand sa bifeze retinerea permisului si nescriind absolut nimic despre retinerea permisului .
Verbal mi-a spus sa vin in 5 zile sa predau permisul (verbal doar) .
Imi poate totusi retine permisul desii nu am fost instiintat in scris ? (nu a stabilit decat amenda - teoretic era decizia lui daca sa imi suspende permisul sau nu )
In plus a gresit si numarul meu de inmatriculare .
Ce ma sfatuiti sa fac - am disperata nevoie de permis si sincer nu am gresit - depaseam si cel cu camionul s-a suit pe mine dar lovitura venind din lateral s-a considerat ca nu am tinut distanta desii el depasea ...crengile copacilor .. :sorry:
Multumesc frumos .