avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Activitate BanciuElena

Activitate BanciuElena

Buna seara!
In noiembrie 2016, pentru verificarea metrologica a ceasurilor de apa, ”mesterii” mi-au rupt robinetul si m-au inundat pe mine si trei apartamente de sub mine. Am fost in stare de soc vazand apa cum mi-a distrus parchetul si mobila din casa (nu am asigurare pentru inundatii). Eram distrusa iar ei m-au luat peste picior, spunandu-mi ca nu eram nevoita sa le deschid usa pentru verificare, chiar daca asociatia de proprietari din care fac parte a facut contract cu ei...
Mai mult, ca nu erau obligati sa opreasca apa de la vanele din beci in timpul interventiei, ca robinetul era din zamac,, ca nu avea instalatorul vizibilitate, etc.
Am introdus actiune in instanta impotriva firmei de metrologie si a asociatiei de proprietari, care ”s-a spalat pe maini” refuzand sa faca plangere la Protectia Consumatorului si raspunzandu-mi la notificarea facuta, cu motivele invocate de firma de metrologie. Ma bazez insa pe raspunsul primit de la Protectia Consumatorului, care considera reclamatia mea ca fiind intemeiata.
Va rog insa sa-mi raspundeti daca asociatia de locatari, care este non-profit si are calitatea de parata in proces, din ce fonduri va remunera avocatul, fiindca nu au gasit de cuviinta ca in momentul incheierii contractului cu firma de metrologie (care nu face distinctie intre aval si amonte), sa angajeze un jurist cu ora?!
Va multumesc!
Buna seara!
Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la instigarea unui al treilea adolescent, Fabian - var cu unul dintre batausi (Dan nu-i cunostea pe niciunul dintre ei).
Doua saptamani mai tarziu, Fabian, în vârsta de 16 ani si care se afla in perioada de suspendare a executarii pedepsei sub supraveghere de 6 luni, pentru comiterea unei talharii, savarsite in complicitate cu un coleg de liceu, în acelasi parc unde fiul meu fusese cotonogit de cei doi batausi si bicicleta lui distrusa, profitand de faptul ca Dan, care era cu doi prieteni erau inconjurati de cunoscuti de-ai lui Fabian (cu renume de ”baiat de cartier”) i-a luat fiului meu lantul de aur de la gat si a sarit gardul imprejmuitor al parcului, aratându-i lantul si in ciuda insistentelor tuturor celor din parc (era plin de copii de toate varstele), in special ale fiului meu - nu l-a returnat, zicând ca vrea sa se distreze...si adaugand ca daca va fi ”turnat” la politie ii va pune pe varu-sau si gasca lui sa-i rupă picioarele... că el se p..a pe politie, fiindca este minor, că are un avocat bun si oricum va scapa...
Dupa atitudinea ostila a celor de la Biroul de Investigatii Criminale, care au criticat lipsa de reactie a lui Dan si a celor doi prieteni, in ciuda documentelor medicale prezentate de mine, care mentioneaza hipertensiunea lui Dan de la 14 ani si parestezia membrelor superioare in stari emotionale (Fisa U.P.U. din 2013), a bataii primite anterior (pentru care exista dosar penal pentru vatamare corporala si distrugere) - despre care le-am spus politistilor, au urmat 6 luni si jumatate de solicitari de urgentare si audiente la Parchetul de pe langă Judecatorie, pentru ca abia pe 30.03.2017 Dan sa primeasca citatie pentru Judecatorie - camera preliminara, cu termen de 30 de zile pentru a depune acte, solicitari,etc.... Dan fiind victima a infractiunii de F U R T?!...
Doresc sa reclam schimbarea incadrarii juridice.
Va rog sa ma ajutati!
Va multumesc!