avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate CatalinaHst

Activitate CatalinaHst

Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Va multumesc mult pentru cele spuse! Va rog sa imi trimiteti adresa exacta a Ministerului de Externe la care ati scris si dvs. la adresa hasotticatalina@yahoo.ro
O seara buna !
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns! Cel mai important cred ca este sa-l gasim pe tatal copilului, care asa cum v-am spus stim de la mama lui ca locuieste inca in Franta, dar ea nu vrea sa ne dea adresa. Cui sa ne adresam pentru ca el sa fie gasit? Noi, ca si persoane fizice, nu avem acces la evidenta populatiei din Franta. Multumesc anticipat!
Buna seara! Locuiesc in Brasov, dar am fost casatorita din 1999 pana in 2003 cu un cetatean francez, cu care am un baiat de 17 ani. Casatoria si divortul au fost pronuntate in Franta, in Caen. In urma divortltui fostul meu sot a fost condamnat sa plateasca o pensie de intretinere pentru fiul nostru de 100 euro. In 2004, cu acordul ex-sotului, am plecat din Franta cu baiatul meu in Brasov, avand promisiunea ca acesta va trimite in cont pensia de intretinere. De la sfarsitul lui 2004, nu a mai dat nici un semn de viata, si nici nu stim unde sa-l gasim, dar stim de la mama lui ca locuieste undeva in Franta(adresa exacta nu ne-a dat-o). Divortul pronuntat in Franta a fost recunoscut si de Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov.
-Cum sa fac sa ii gasesc adresa, pentru a putea relansa pensia alimentara, chiar si dupa atatia ani?
-Eu lucrez in invatamant, nu am posibilitati materiale pentru a plati un proces care se anunta de durata, dar nici nu intru in plafonul pentru ajutor public judiciar. Daca fiul meu, care va fi major in curand, dar inca elev, il da in judecata pe tatal sau, poate sa beneficieze de acest ajutor public juduciar? Daca da, unde trebuie sa ne adresam? Dat find ca fiul meu este si cetatean francez, nascut la Caen, din tata francez, ar putea beneficia de "aide juridictionnelle" acordat de statul francez?
Va multumesc anticipat pentru raspuns. O seara buna!