avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna seara! Locuiesc in Brasov, dar am fost casatorita din 1999 pana in 2003 cu un cetatean francez, cu care am un baiat de 17 ani. Casatoria si divortul au fost pronuntate in Franta, in Caen. In urma divortltui fostul meu sot a fost condamnat sa plateasca o pensie de intretinere pentru fiul nostru de 100 euro. In 2004, cu acordul ex-sotului, am plecat din Franta cu baiatul meu in Brasov, avand promisiunea ca acesta va trimite in cont pensia de intretinere. De la sfarsitul lui 2004, nu a mai dat nici un semn de viata, si nici nu stim unde sa-l gasim, dar stim de la mama lui ca locuieste undeva in Franta(adresa exacta nu ne-a dat-o). Divortul pronuntat in Franta a fost recunoscut si de Tribunalul pentru Minori si Familie Brasov.
-Cum sa fac sa ii gasesc adresa, pentru a putea relansa pensia alimentara, chiar si dupa atatia ani?
-Eu lucrez in invatamant, nu am posibilitati materiale pentru a plati un proces care se anunta de durata, dar nici nu intru in plafonul pentru ajutor public judiciar. Daca fiul meu, care va fi major in curand, dar inca elev, il da in judecata pe tatal sau, poate sa beneficieze de acest ajutor public juduciar? Daca da, unde trebuie sa ne adresam? Dat find ca fiul meu este si cetatean francez, nascut la Caen, din tata francez, ar putea beneficia de "aide juridictionnelle" acordat de statul francez?
Va multumesc anticipat pentru raspuns. O seara buna!
Ultima modificare: Duminică, 30 Aprilie 2017
CatalinaHst, utilizator
Cel mai recent răspuns: geoanna , utilizator 17:33, 2 Mai 2017
Trebuie să puneți în executare acea hotărâre deoarece o altă acțiune de stabilire a pensiei inițiată de dvs. ar fi respinsă ca lipsită de interes. Aveți posibilitatea să cereți majorarea pensiei.
După ce va deveni major, fiul dvs, dacă se va afla în continuarea studiilor, va avea calitate procesuală într-o acțiune de stabilire a pensiei de întreținere.
Buna ziua! Multumesc pentru raspuns! Cel mai important cred ca este sa-l gasim pe tatal copilului, care asa cum v-am spus stim de la mama lui ca locuieste inca in Franta, dar ea nu vrea sa ne dea adresa. Cui sa ne adresam pentru ca el sa fie gasit? Noi, ca si persoane fizice, nu avem acces la evidenta populatiei din Franta. Multumesc anticipat!
Catalina,tatal copilului meu nu e strain dar locuieste si munceste in strainatate.Am adunat cateva informatii (nume,cnp,ultimul loc de munca stiut,orasul unde locuieste) si le.am trimis un mail celor de la Ministerul de Externe...cu ajutorul acestor informatii l.au gasit si au transmis in dosarul pensiei alimentare adresa lui.Urmatorul pas a fost sa scot dosarul la studiu si sa iau hartiile primite si sa fac o traducere legalizata .Am depus o cerere la Judecatorie pentru ANEXA I (certificarea titlurilor execitorii europene ... ) care e trimis catre Ministerul de Externe plus completarea online a catorva informatii ....care la randul lor trimit toate actele in tara unde debitorul va fi executat silit.Costisitor nu e ( eu am cheltuit 20 lei timbru pentru Anexa I - Judecatorul iti vede dosarul in camera de consiliu + 40 lei traducerea legalizata....) dar in schimb sa stii ca ai nevoie de rabdare si iar rabdare.Primul mail catre Ministerul Externe l.am trimis in luna octombrie 2016.Procedura e gratuita iar doamna care mi.a trimis mie informatii si paaii ce trebuie sa ii urmez e foarte explicita so draguta.Toate cele bune !
Va multumesc mult pentru cele spuse! Va rog sa imi trimiteti adresa exacta a Ministerului de Externe la care ati scris si dvs. la adresa hasotticatalina@yahoo.ro
O seara buna !
Aveti mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii pensie alimentara Mia4 Mia4 Buna seara,va scriam in luna martie in legatura cu faptul ca fostul sot datoreaza restante de bani pt pensia alimentara.Dosarul este deja la executor ,datorij ... (vezi toată discuția)
Abandon copil Ciresinegre Ciresinegre Dacă tatăl cetățean străin nu a binevoit niciodată sa plătească pensie alimentara copilului aflat în custodia mamei (deși în actul de divorț este ... (vezi toată discuția)
Procura iesire din tara minor 14 ani kenno18 kenno18 Buna seara.Fiul meu are 14 ani si are CI.Daca in vara vom merge la tata in Franta ii mai trebuie pasaport sau poate trece vama cu CI si procura de la ... (vezi toată discuția)