avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura iesire din tara minor 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura iesire din tara minor 14 ani

Buna seara.Fiul meu are 14 ani si are CI.Daca in vara vom merge la tata in Franta ii mai trebuie pasaport sau poate trece vama cu CI si procura de la tata.Aceasta procura trebuie tradusa in romana,ce trebuie specificat in ea,sau ce acte trebuie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 8 Mai 2014
Tatal este francez?
Avand in vedere ca mai pot sa mi editez mesajul si vazand ca nu raspundeti la ce v am intrebat, revin cu un raspuns detaliat, ca vad ca v am pus in incurcatura cu intrebarea initiala....
Minorul poate sa calatoreasca in UE doar cu buletinul, insotit de o persoana majora. Nu se da procura ci declaratie acord. Daca tatal este roman si nu a uitat limba romana poate sa dea aceasta declaratie la Consulatul Romaniei , care o va autentifica in limba romana, deci in avest caz nu aveti nevoie sa traduceti declaratia si sa faceti si traducere legalizata caci numai asa va fi valabila la frontiera Romaniei oricare ar fi aceasta daca nu este data la Consulat. Daca din varii motive tatal care este roman nu poate declaratia la Consulat ci la un notar in Franta,aceasta declaratie se va traduce se va face legalizarea traducerii , traducere facuta in Romania de catre un traducator autorizat de Ministerul Justitiei. Acelasi lucru daca tatal este francez.
Declaratia trebuie sa cuprinda datele de identificare ale declarantului, datele minorului, inclusiv certificat de nastere, datele de identificare ale persoanei majore cu care va calatori minorul, perioada in care va calatori, unde va locui, mijlocul de transport pe care l va folosi.
Bon voyage! :)
Ultima modificare: Luni, 5 Mai 2014
ContSters250994, utilizator
Tatal este roman si lucreaza in Franta cu firma de antreprenor,are locuinta permanenta cu contract de inchiriere,iar noi vom mergem in vizita momentan,Pentru a ramane acolo mai trebuie si alte acte pentru minor avand in vedere ca urmeaza sa sustina examenul d capacitate aici in Romania,Va multumesc

Joha a scris
Data post: Miercuri, 7 Mai 2014, 21:42
Subiect RE:Iesire minor de 14 ani din tara

Stimata doamna, in afara de buletin si de declaratia aceea care stipuleaza pe ce perioada veti sta in Franta nu mai aveti nevoie de alte acte. Ce legatura are capacitatea cu actele si pelcarea? Daca copilul nu da capacitatea ca este plecat asta este....o da la anul sau intr o alta sesiune....

Nu mai deschideti alte topicuri cu acelasi subiect.
Va multumesc pt intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate cu copil minor insotit de bunici zvety36 zvety36 Buna ziua,as avea nevoie de cateva lamuriri.Am un copil de 5 ani si sunt divortata.Copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)
Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)