Bună ziua! Am înscris fetita la o gradinita de stat program prelungit, însă are probleme cu somnul de prânz. Legal, ma poate obliga gradinita sa o iau la prânz?
A venit de la Beja si asociatii. Mentionez ca prima oară când a venit înștiințarea, în 2014, soțul nu era in tara. A doua oară când a venit înștiințarea, în 2018 si am vrut sa apelăm la un avocat ni s-a spus că nu mai putem face contestație, deoarece ar fi trebuit s-o facem de prima oară, depășind astfel cele 15 zile. Soțul poate dovedi cu acte ca nu era in tara la acel moment, el revenind in 2017. Lucrând cu contract in UK.
Buna ziua! In urma cu 10 ani, soțul a luat un credit, nu l-a achitat, iar banca l-a pasat unei firme de recuperator. În 2014 soțul a fost instiintat de această datorie de către firma recuperatoare, însă nefiind angajat nu au avut ce face. În 2018 a primit din nou instiintare de poprire. După cat timp se va prescrie aceasta datorie?
Buna ziua! Fostul partener nu a platit niciodată pensie alimentara, hotărârea fiind data acum 7 ani. Din moment ce "teoretic" nu are venituri Si nu deține niciun bun pe numele lui, ce șanse as avea sa recuperez vreun ban de la el?
Multumesc
Exista vreun document care ar putea fi eliberat de autoritățile române pt acea perioadă? Si daca da unde trebuie sa ma adresez? Mentionez ca am întrebat la ANPIS de formularul E405 dar mi-au spus că nu poate fi folosit pt indemnizații, si nu ar exista nici un alt formular pt aceasta situatie.
Sa inteleg din raspunsul dvs ca voi avea nevoie de contractul de muncă și ca pot fi folosiți fluturașii de salariu ca si dovada a veniturilor? Intreb deoarece cei de la DGASP sect 1 m-au trimis la ANPIS sa intreb ce documente imi trebuie iar cei de la ANPIS nu mi-au putut da un răspuns concret trimitandu-ma înapoi la DGASP
Buna ziua! In 2007 am întrebuințat un card de credit, achitând ulterior toată suma datorată, însă neștiind ca trebuie închis si contul. Acum câteva zile am primit o înștiințare de la bancă cum ca mi se va pune proprire de către un birou de executori datorită acelui cont neinchis la care s-au adunat penalizări. Tin sa mentionez ca in decursul acestor ani nu mi s-a adus nimic la cunoștință despre această datorie. Ce ma sfătuiți să fac?
Buna ziua! Am aflat de curând ca sunt însărcinată în 3 luni. Pot beneficia de indemnizație creștere copil, având în vedere că am lucrat timp de 1 an de zile in Anglia (feb 2016-feb 2017) iar de o săptămână sunt angajată la o firmă din România.
Va multumesc anticipat!