avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere datorie nefiscala
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere datorie nefiscala

Buna ziua! In urma cu 10 ani, soțul a luat un credit, nu l-a achitat, iar banca l-a pasat unei firme de recuperator. În 2014 soțul a fost instiintat de această datorie de către firma recuperatoare, însă nefiind angajat nu au avut ce face. În 2018 a primit din nou instiintare de poprire. După cat timp se va prescrie aceasta datorie?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:05, 7 Februarie 2019
Sa mearga urgent la avocat daca mai este in termen ca sa faca contestație.

Mie nu imi pare sa mai fie în termen dar depinde cand ă aflat de poprire.
Dacă a ratat șansa de a contesta si de a scapa va trebui să achite absolut toti banii cu penalitati.
Este cumva o formă de sclavagism cu împrumuturile, forma de scalvagism de care nu se poate scapa daca nu a contestat în mod legal.
Trebuia să meargă imediat la avocat după părerea mea ca sa conteste si sa scape de datorie.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Înștiințarea de poprire a venit de la un birou al executorului judecătoresc? Ce firma l-a notificat, cum se numeste?
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Ionita Cristina Avocat, Avocat
A venit de la Beja si asociatii. Mentionez ca prima oară când a venit înștiințarea, în 2014, soțul nu era in tara. A doua oară când a venit înștiințarea, în 2018 si am vrut sa apelăm la un avocat ni s-a spus că nu mai putem face contestație, deoarece ar fi trebuit s-o facem de prima oară, depășind astfel cele 15 zile. Soțul poate dovedi cu acte ca nu era in tara la acel moment, el revenind in 2017. Lucrând cu contract in UK.
Dacă trebuia în 2014 ar trebui mers la dosarul de executare.
Ar trebui facuta o verificare a dosarului dar daca ati iesit din termen pot fi probleme serioase si un studiu de dosar va costa niște bani.
O contestație s-ar fi putut face si acum dar depinde de situație.
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Ionut Anonim Ionut Anonim In luna april mai 2016 mi s a facut ultima poprire pe salariulsalariu la firma X(in 13.042016 am schimbat locul de munca la firma Y)...in 12.03.2018 am primit ... (vezi toată discuția)
Anul acesta am primit poprire pe conturi mariamoldoveanu mariamoldoveanu Am 1 luna de cand lucrez si....CE SA FAC CU 2 MINORI IN CRESTRE? CE FAC?! Ma numesc Moldoveanu Draghici maria Si acum am primit acest mesaj: Stimate ... (vezi toată discuția)
Cum anulez o datorie de 12 ani pentru care am primit poprire pe cont bancar ? vasile8769 vasile8769 Acum 12 ani am luat o amenda care a fost inregistrata la taxe si impozite. Acum 10 ani mi-am schimbat domiciliul si nu am primit nici o scrisoare de la ei ... (vezi toată discuția)