avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate ela6791

Activitate ela6791

Răspuns la discuția intrebare divort
Ei au facut cerere de divort "din culpa amandurora". Resedinta in strainatate inca nu o are sau trebuie sa o obtina cat de curand. Nu poate sa vina la primul termen, iar el nu vrea sa insiste , sa nu se simta fortata. Oricum el se va prezenta. Se amana cu mult al doilea termen? Este obligatoriu sa vina si cu copilul de peste 10 ani? Ea zice ca la al 2-lea termen vine fara probleme, dar ca acum nu poate.
Buna ziua. Vreau sa dati un sfat. Un prieten a hotarat sa divorteze dupa mai multi ani de cand e despartit de sotia lui. Au facut cerere de comun acord care e depusa la tribunal. Au doi copii, unul avand peste 10 ani. Ea lucreaza in strainatate si pleaca din tara cu cateva zile inainte de primul termen deoarece copiii au inceput scoala si deja din diverse motive nu s-au dus din prima zi. Intrebare mea ar fi: ce se intampla daca la primul trmen se infatiseaza doar el? Precizez ca in cerere au convenit asupra tutelei copiilor, pensiei alimentare. Ea poate fi reprezentata de un avocat? Daca copilul mare nu este si el prezent? Cat se poate lungi un astfel de divort? Va multumesc.
Răspuns la discuția Divort-test ADN-conditii
Ei au sta mai putin de un an impreuna, el a aflat ca ea e insarcinata si asa a rezultat primul copil. Fara a divorta, cred ca din neglijenta,ambii si-au continuat viata, fiecare cu altcineva. Ea a mai facut al doilea copil, a stat cu respectivul cativa ani, etc. S-a despartit si de el, dar, din cate stiu ambii "tati" au contribuit la cresterea copiilor. Ea nu vine in tara motivand ca tatal natural al celui copil o ameninta ca i-l ia ( cred ca e de fapt motiv sa nu vina sa se rezolve cu divortul.). Cred ca e o incalceala foarte mare si asta din cauza ca nu s-au facut lucrurile la timpul lor. Acum el e decis sa divorteze ( dupa mai bine de 10 ani). Iar tatal "natural" al celui de-al doilea copil habar n-am ce zice....cred ca s-a complacut in situatie.....sau poate si el s-a trezit ca i-a facut un copil, sperand ca si pe el il va lega prin asta de ea...
Răspuns la discuția Divort-test ADN-conditii
Multumesc! Situatia e mai complicata. Casatoria a fost una de convienienta , daca pot spune asa, existand o diferenta de varsta, cultura, etnie, etc. Astfel incat ei ii convine statutul pe care il are, sperand sa se tot amane decizia divortului. El a trebuit sa accepte acel copil ca ea sa poata pleca din tara cu ambii, facand ceva la notariat precum ca amintit ca nu e al lui si ca acu il recunoaste( adevaratul tata nu era de acord sa plece din tara) negandindu-se atunci la consecinte. Codul familiei spune ca nu trebuie sa treaca mai mult de 6 luni de la nasterea copilului ca tatal sa faca demersuri de stabilire a paternitatii. Pe sot nu-l deranjeaza ca in urma divortului sa plateasca pensie alimentara la amandoi, insa nu i se pare corect ca cel "nelegitim" sa aiba drepturi egale si la o eventuala mostenire.
Sa prezint situatia. El si ea casatoriti de mai multi ani. A rezultat un copil. Dupa un an s-au despartit in fapt el participand material la cresterea copilului.Femeia a mai facut un copil cu altcineva dar a fost recunoscut de sotul legal. Ea impreuna cu cei 2 copii nu mai sunt in tara de cativa ani. Cei doi sunt hotarati sa divorteze, in special el. As vrea sa intreb cum trebuie procedat cu statutul copilului care nu este al lui (copilul isi cunoaste tatal adevarat) ? Se poate cere test ADN de catre sot? In ce conditii, acum sau dupa divort? Daca ei hotarasc ca minorii vor ramane la mama, e necesar sa intervina auoritatea tutelara? Se poate judeca procesul in lipsa ei?