avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare divort

Buna ziua. Vreau sa dati un sfat. Un prieten a hotarat sa divorteze dupa mai multi ani de cand e despartit de sotia lui. Au facut cerere de comun acord care e depusa la tribunal. Au doi copii, unul avand peste 10 ani. Ea lucreaza in strainatate si pleaca din tara cu cateva zile inainte de primul termen deoarece copiii au inceput scoala si deja din diverse motive nu s-au dus din prima zi. Intrebare mea ar fi: ce se intampla daca la primul trmen se infatiseaza doar el? Precizez ca in cerere au convenit asupra tutelei copiilor, pensiei alimentare. Ea poate fi reprezentata de un avocat? Daca copilul mare nu este si el prezent? Cat se poate lungi un astfel de divort? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:10, 18 Septembrie 2007
daca sunt de acord amandoi cu divortul, ar trebui sa fie prezenta la primul termen pentru ca instanta sa ia act de acordul ei cu privire la desfacerea casatoriei.
Existenta copiilor minori exclude posibilitatea unui divort prin acord.
Acesta cerere trebuia depusa de unul din ei in calitate de reclamant (preferabil cel care ramanea in tara) si trebuia motivata.
Reclamatul este obligat sa se prezinte, altfel cererea se respinge ca nesustinuta. Paratul poate sa nu se prezinte. Cu toate acestea, prin exceptie, partea care are resedinta in strainatate poate fi reprezentata.
Ei au facut cerere de divort "din culpa amandurora". Resedinta in strainatate inca nu o are sau trebuie sa o obtina cat de curand. Nu poate sa vina la primul termen, iar el nu vrea sa insiste , sa nu se simta fortata. Oricum el se va prezenta. Se amana cu mult al doilea termen? Este obligatoriu sa vina si cu copilul de peste 10 ani? Ea zice ca la al 2-lea termen vine fara probleme, dar ca acum nu poate.
Daca este reclamant trebuie sa lase o procura speciala pentru cineva sa-l reprezinte, altfel se respinge cererea de divort.
Minorul va fi audiat de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Divort si tutela minorilor moldovananamaria moldovananamaria buna,sunt in italia de 3 ani,casatorita, am doi copii minori de 4 si 5 ani,vreau sa bag cerere de divort in tara si vreau sa dezbat si tutela copiilor,va rog ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat ... Angela Manu Angela Manu buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat de avocat prin imputernicire avocatiala fara a se mai prezenta personal in instanta? Nu ... (vezi toată discuția)