Nu va raspund in calitate de expert, ci din experienta proprie. Doamna poate opta pentru indemnizatie (care are aceeasi valoare ca si salariul de insotitor). Eu am avut probeme cand, divortata fiind, cei de la Primaria Brasov au refuzat sa-i plateasca copilului indemnizatia de handicap pe motiv ca incasam la acea vreme si indemnizatia de crestere copil. Am cerut punct de vedere la Ministerul Muncii si protectiei sociale, care mi-a dat dreptate si am putut incasa ambele prestatii sociale.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare: in ce conditii ma poate obliga angajatorul sa preiau atributii noi fara sa ma plateasca? Situatia mea e asa: lucrez de 10 ani intr-o companie care incepand cu 2017 si-a extins domeniul de activitate, eu am preluat, pe langa atributiile inscrise in fisa potului, si atributii legate de aceasta noua activitate (timp de doua luni). Acum firma imi schimba fisa postului introducand aceste noi atributii, dar refuza sa ma plateasca suplimentar. Va rog sa imi spuneti daca este legal si in temeiul carui articol de lege pot cere asta. Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna ziua,
Situatia mea este cam asa: am un copil incadrat in grad de handicap accentuat; sunt divortata de tatal copilului, iar acesta ii plateste o pensie alimentara de 300 de lei lunar, stabilita de comun acord la notar in urma cu 3 ani la divort; nu contribuie in absolut nici un fel la cresterea copilului in afara de cei 300 de lei; cheltuielile medicale cu copilul (medicamente, suplimente alimentare, logoped, recuperare fizica - pe care le pot dovedi cu acte) depasesc cu mult aceasta suma. Nu cunosc ce salariu are tatal inscris pe cartea de munca, dar banuiesc ca este aproape de salariu minim pe economie si nu detine bunuri pe numele lui. Intrebarea mea este: am vreo sansa sa i se mareasca pensia alimentara a copilului sau sa fie obligat sa suporte o parte din cheltuielile medicale?
Multumesc pentru raspuns.