avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Activitate pacanele

Activitate pacanele

Multumesc pentru raspunsuri!
Am trimis mail in care mi-am exprimat dorunta de a demisiona.
Ce se intampla atunci cand in CIM este trecut acel termen de 20 de zile lucratoare la demisie si nu se face nicio referinta la renuntarea la preaviz?
Am anuntat ca as dori sa demisionez prim email. Ulterior, angajatorul a inaintat un formular de demisie cu aceeasi data cu a emailului trimis. Eu nu am primit nicio instiintare asupra preavizului.
Formularul nu a fost semnat.
Si daca formularul de demisie este antedatat si la acea data eu nu am fost instiintat ca Angajatorul renunta la preaviz, mai poate face acest lucru ulterior?
Deci angajatorul poate renunta la preaviz in totalitate, eu nemaifiind platit dupa incetarea CIM? In cat timp ar trebui sa fiu anuntat ca Angajatorul renunta la preaviz?
Si daca refuz semnarea demisiei, ce se poate intampla?
Multumesc
Extras din CIM:

"Perioada de preaviz in cazul demisiei Salariatului este de 20 zile lucratoare ( data fiind functia acestuia, conform articolului 81 alin. (4) din Codul Muncii), conform Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii republicata"

si

"Angajatorul va putea, conform optiunii sale absolute, sa solicite ca Salariatul sa nu se prezinte la locul sau de munca in perioada de preaviz sau cu alte ocazii si va putea , la alegerea sa, sa elibereze Salariatul de unele dintre, sau de toate, atributiile sale contractuale in perioada respectiva. Salariatul este indreptatit a continua sa primeasca remuneratia integrala pentru orice astfel de perioada."
Buna ziua,
Am o intrebare legata de demisie fara preaviz: as vrea incetarea contractului cu actualul angajator prin demisie cu preaviz 20 de zile. Angajator mi-a comunicat faptul ca va renunta la preaviz si ca nu voi mai fi platit pentru urmatoarele 20 de zile.
In contractul individual de munca este precizat un terment de 20 de zile preaviz la demisie, insa este stipulat ca daca angajatorul doreste renuntarea la preaviz, eu voi fi totusi remunerat pentru perioada de preaviz.

Intrebarea mea este: voi fi platit pentru preaviz sau nu?

Multumesc