Buna seara..revin si eu cu problema mea si va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in ceea ce vreau sa fac.Politia a inchis dosarul si l-a trimis la Procuratura cu propunerea de clasare.Bine inteles ca Procuratura a admis clasarea,eu am facut contestatie la Prim Procuror cu cerere pentru o noua expertiza facuta de un expert in incendii si acesta mi-a respins cerea.Am facut din nou cerere la Judecatorie tot pentru o noua expertiza,bine inteles ca si acolo mi s-a respins cererea.Motivul lor a fost ca daca nu au fost victime omenesti si incendiul nu a distrus si alte locuinte vecine nu se face nici o alta expertiza ca nu este de competenta penalului si ramane ordonanta de clasare cu distrugere din culpa si vina ar fi a mea.In aceasta sitatie eu va intreb daca pot deschide alt dosar dar de aceasta data CIVIL si sa-i acuz pe cei de la Electrica ca incendiul a izbucnit din cauza lor si totodata sa fac o alta expertiza pe cheltuiala mea.Va rog daca imi puteti da un sfat,daca se merita sa mai continui,sau nu am sorti de izbanda in lupta cu Electrica si cu Justitia Romana care mi-a lasat un gust amar la Judecatorie ,mai precis de d-na Judecator la felul cum vorbea cu tatal meu care are 80 ani si i-a ars toata agoniseala de o viata,ca si cum ar fi fost un infractor....In fine,va rog sa-mi spuneti daca se poate deschide alt dosar civil in aceasta situatie si daca am ceva sanse de castig.Va multumesc.
Am si eu o problema si vreau sa ma ajute cineva...In urma cu 2 luni mi-a fost arsa o casa de vacanta si politia a intocmit un dosar penal.Am discutat cu politia si au spus ca vor trimite dosarul spre clasare.In procesul verbal de constatare al pompierilor scrie ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit si s-a aprins de la acoperis.Eu stiu ca,cablajul de la stalpul de curent si pana la consola care este pe acoperis sunt proprietatea celor de la electrica si totodata raspunzatori de acel cablu.Totodata a venit si un polistist criminalist care a facut poze si a luat sigurantele care nu erau arse, si alte bucati de cablu din instalatia din interior.Acum eu va intreb,este bine ca politia sa dea clasare la dosar si eu dupa sa actionez in instanta electrica pe cale civila sau sa depun si eu o plangere penala impotriva celor de la electrica??