avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Casa arsa-vinovat electrica, plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Casa arsa-vinovat electrica, plangere penala

Am si eu o problema si vreau sa ma ajute cineva...In urma cu 2 luni mi-a fost arsa o casa de vacanta si politia a intocmit un dosar penal.Am discutat cu politia si au spus ca vor trimite dosarul spre clasare.In procesul verbal de constatare al pompierilor scrie ca incendiul a fost provocat de un scurtcircuit si s-a aprins de la acoperis.Eu stiu ca,cablajul de la stalpul de curent si pana la consola care este pe acoperis sunt proprietatea celor de la electrica si totodata raspunzatori de acel cablu.Totodata a venit si un polistist criminalist care a facut poze si a luat sigurantele care nu erau arse, si alte bucati de cablu din instalatia din interior.Acum eu va intreb,este bine ca politia sa dea clasare la dosar si eu dupa sa actionez in instanta electrica pe cale civila sau sa depun si eu o plangere penala impotriva celor de la electrica??
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 13:31, 18 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca politia s-a sesizat din oficiu pentru distrugere din culpa, astfel, nu este necesar sa depuneti si dvs plangere in aceasta situatie. Daca intr-adevar sunt vinovati cei de la Electrica nu ar trebui sa se dispuna clasarea. Solicitati expertiza.
Unde ar trebui sa cer sa se faca expertiza?..va multumesc pentru raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In dosarul penal. Mergeti sa consultati dosarul, vedeti si pentru ce s-a inceput UP in rem.
Punctul de delimitare al instalatiei (proprietate a electrica sau a dumneavoastra) este la contorul de masurare a consumului. In functie de locul unde este amplasat acest contor raspunderea este a electrica sau a dumneavoastra.
Sa inteleg ca delimitarea o face contorul??Instalatia inainte de contor este raspunderea celor de la Electrica si dupa contor a consumatorului?

Alte discuții în legătură

Despagubire astra in urma unui incendiu valeryo20 valeryo20 Buna ziua ,sunt unul din nefericitii propietari de casa care a luat foc din cauza \\"unui scurt circiut la contorul electric\\" amplasat pe peretele exterior ... (vezi toată discuția)
Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Pfa instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua, Doresc sa deschid un PFA pentru efectua instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica la locuinta clientilor. Am experienta ... (vezi toată discuția)