avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate Adelina Ioana

Activitate Adelina Ioana

Buna seara. Îmi poate explica cineva exact ce înseamnă aceasta hotărare: conform art. 587 C. pr. pen. cu aplicarea art. 100 C. pen., respinge cererea de liberare? Va rog, mulțumesc mult
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
"Contopeşte pedepsele din prezenta cauză şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea a închisorii de 1 an şi 4 luni la care adaugă o treime din cuantumul celeilalte, urmând ca inculpatului să-i fie aplicată în final pedeapsa rezultantă a închisorii de 1 an, 5 luni şi 10 zile. În baza art. 60 C.pen. Dispune executarea pedepsei închisorii în regim de detenţie. În baza art. 399 alin. 1 C.proc.pen. Menţine arestarea preventivă a inculpatului. În baza art. 72 alin. 1 C.pen. rap. la art. 404 alin. 4 lit. a C.proc.pen. Deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii de la data de 19.10.2016, ora 19.20, la 20.10.2016, ora 19:20, durata arestului la domiciliu de la 19.12.2016 la 11.04.2017 şi durata arestării preventive de la data de 11.04.2017 la zi."
Buna seara. Acesta e un fragment din hotărârea judecătorească in cazul procesului unui membru al familiei.
A fost condamnat la 1 an, 5 luni și 10 zile. Întrebarea mea e, ținând cont ca el a avut control judiciar, arest la domiciliu apoi arest preventiv, durata acestora(in jur de 6-7 luni) nu se scad din pedeapsa de 1an și 5 luni?
Mulțumesc
Răspuns la discuția Înțelegere partea civila
Vom încerca tot ce ne sta in putința spre rezolvarea acestei situații.
Încă o data, va mulțumesc.
Va mulțumesc mult.
Menționez faptul ca partea civilă ce ne-a solicitat o suma mai mare, pana in acest moment nu s-a prezentat niciodată când a fost chemat.
Mulțumesc pentru răspuns. Este vorba despre furt.
Sub influența alcoolului s-au comis aceste fapte. Nu e o justificare acest lucru, desigur.
In fata instanței, pe parcursul anchetei el a recunoscut. La ultima înfățișare i-a aprobat un termen pentru a se înțelege cu părțile civile și vătămate.
Și s-a vorbit despre procedura simplificata sau ceva de acest gen. Nu am foarte multe cunoștințe despre drept și legi.
Buna ziua.
In declarații, partea civilă solicita un prejudiciu(500 lei). Am încercat sa discut despre acea înțelegere notariala însă respectivul a solicitat o alta suma de bani. Este legal? Dumnealui își poate schimba declarația deja data la poliție? Și pe deasupra a amenințat ca dacă inculpatul(un membru al familiei) va ieși, el fiind Arestat preventiv pentru nerespectarea măsurii preventive respectiv arest la domiciliu, îl va ucide cu un cuțit.
Am încercat împăcarea cu acesta dar refuza. Menționez ca am putut încheia alte 4 înțelegeri notariale cu alte părți vătămate și o parte civilă.
Se va nota acest lucru?
Mulțumesc.
Și aceste cheltuieli se pot transforma in ore in folosul comunității?
Mulțumesc pentru răspuns.
De asemenea, as dori sa știu dacă părțile civile sau vatamate făcând acest acord notarial, vor fi obligate la plata sumei de 200 lei(conform art. 275 al.2) Inculpatul a făcut contestație referitor la măsura preventivă. Aceasta a fost respinsă iar el obligat la achitarea acestei sume.
Mulțumesc.