avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ințelegere cu partea civilă și vătămată
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ințelegere cu partea civilă și vătămată

As dori sa primesc un răspuns referitor la situația unui membru al familiei. In momentul de fata se afla in arest preventiv(s-a ajuns in acest punct deoarece a încălcat măsura arestului la domiciliu)
Este judecat pentru furt(furt art.228 NCP, art.229 Cpen
Stadiul procesual-Fond

Din ce am discutat cu un avocat(din oficiu) dacă el se înțelege cu partea civilă și vătămată, făcând o declarație notariala, va scapa.
El a recunoscut faptele inclusiv in fata judecătoarei. Nu știu exact ce înseamnă procedura simplificata dar am auzit aceste cuvinte la tribunal.
Prejudiciul este de 1000 lei.

As dori sa știu dacă intr-adevăr urmând aceste indicații, îl voi putea ajuta.
Va mulțumesc anticipat!
Buna seara
Da, o invoiala la notar sau in fata unui mediator va ajuata mult
Daca intervine impacarea sau se incheie un acord de mediere, instanta va dispune incetarea procesului penal.
Mulțumesc pentru răspuns.
De asemenea, as dori sa știu dacă părțile civile sau vatamate făcând acest acord notarial, vor fi obligate la plata sumei de 200 lei(conform art. 275 al.2) Inculpatul a făcut contestație referitor la măsura preventivă. Aceasta a fost respinsă iar el obligat la achitarea acestei sume.
Mulțumesc.
In acord stabiliti sa plateasca inculpatul cheltuielile judiciare.
Și aceste cheltuieli se pot transforma in ore in folosul comunității?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. pe data de 11 martie băiatul meu împreună cu un ... Fabian andrei Fabian andrei Buna ziua. Pe data de 11 martie băiatul meu împreună cu un ,,prieten\"\" a fost arestat preventiv 30 de zile cu dosar penal pentru furt calificat de la o ... (vezi toată discuția)
Consecinte neprezenare la termene-dosar furt calificat Deni23 Deni23 Buna sunt citat intrun proces  Obiectul dosarului furt calificat art 229 ncp. Eu sunt in germania, se intampla ceva daca nu ma prezint? Ce pedeapsa poate ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judiciare retragere plangere furt ContSters403177 ContSters403177 Buna ziua , acum 8 luni mi-a fost furata bicicleta din fata unui complex comercial . Autorul a fost prins si bicicleta recuperata . Intre timp dosarul a mers ... (vezi toată discuția)