Buna ziua. Pe data de 11 martie băiatul meu împreună cu un ,,prieten"" a fost arestat preventiv 30 de zile cu dosar penal pentru furt calificat de la o casă de pariuri.După 2 săptămâni de la arestarea lui am reușit să acoperim prejudiciul iar doamna, patroana agenției și-a retras plângerea și am făcut o cerere de recunoaștere a vinovăției prin avocatul angajat de noi,ulterior fiind respinsă.Pe data de 6 aprilie sa inlocuit arestul preventiv cu control judiciar pe 60 de zile.Ne-am gândit că îi va da drumul dar din păcate d.procuror a făcut contestație si va urma o altă ședință luni.Intrebarea mea este: Ce se va întâmpla, cu el ce il va aștepta ?Ce șanse are să fie judecat în libertate?Mulțumesc anticipat! Aceasta este ultima ședință. Ora estimata: 11:30
Complet: Complet 10 Cameră consiliu
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin.2 C procedură penală raportat la art.207 alin.1 C procedură penală şi art. 242 alin2 C procedură penală înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă prin Încheierea din 13.03.2022, pronunţată în dosarul nr......... de Judecătoria...... faţă de inculpaţii ? M, I, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunii de ,,furt calificat,, prev. de art. 228 alin 1 -229 alin 1 lit b ?i d ?i alin. 2 lit. b cu aplic. art. 77 lit. a ?i d cod penal cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 211 raportat la art. 215 C procedură penală pe durata controlului judiciar impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. d) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa e) să nu se apropie de martorii din prezenta cauză, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 C procedură penală atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 C .procedură penală cheltuielile judiciare avansate urmează a rămâne în sarcina statului,. Cu drept la contestaţie în 48 de ore de la comunicare, cerere ce se depune la Judecătoria ..Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 06.04.2022.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 06.04.2022