avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli judiciare retragere plangere furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli judiciare retragere plangere furt

Buna ziua , acum 8 luni mi-a fost furata bicicleta din fata unui complex comercial . Autorul a fost prins si bicicleta recuperata . Intre timp dosarul a mers mai departe si s-a dispus trimiterea in judecata a inculparului pentru furt calificat .
Azi m-am trezit cu mama , nevasta si tatal autorului la poarta ce au inceput sa se milogeasca ca pe 13 cand este prima infatisare sa imi retrag plangerea (lucru pe care 90% nu il voi face ) .
Daca eu voi retrage plangerea , voi fi obligat sa platesc cheltuielile de judecata ? Cam ce valoare au ?
Cel mai recent răspuns: ioan971 , utilizator 21:10, 8 Ianuarie 2017
Întrucât nu discutăm despre retragerea plângerii prealabile ci despre o împăcare a părților,în acest caz, conform legii, partea vătămată va fi ținută la plata cheltuielilor de judecată alături de inculpat. Dacă vă împăcați cu inculpatul va fi dispusă încetarea procesului penal, și, dacă va fi ceva de achitat, atunci conveniți cu inculpatul dinainte ca acesta să plătească cheltuielile integral.
Totul este să decideți dacă îl iertați pe inculpat, în condițiile în care deja v-ați recuperat prejudiciul.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Conf.att.231(2)NCP imapcarea inlatura raspunderea penala, ramane la aprecierea dvs. daca va impacati,impacarea dvs. nu presupune obligarea dvs.la plata chelt.de judecata.
art 231 face referire la minori , persoana din problema mea este majora cu peste 10 dosare penale intre 2008-2016 pentru furt si cativa ani de puscarie in perioada aceasta iar in prezent este in penitenciar.
Iar la 231 2 . In cazul in care imi retrageam plangerea inainte ca dosarul sa ajunga la judecatorie , atunci nu plateam cheltuielile .

"Ora estimata: 09:00
Complet: 2-Cameră preliminară
Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: In baza art. 346 al. 2 Cpp, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr./P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, privind pe inculpatul C P, arestat în altă cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1, 229 alin. 1 lit. d C.pen,a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi 25.10.2016.
Document: 25.10.2016 "
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2017
ContSters403177, utilizator
Puteti face o convenție cu dansul prin care va garanteaza plata cheltuielilor de judecată si eventual si a unor despagubiri morale si materiale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, retragere plangere AIAIOANA AIAIOANA Dupa noul cod penal,la incadrarea de furt ,daca se retrage plangerea,mai continua actiunea penala?Mentionez ca dosarul a fost inregistrat la judecatorie pe 31 ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt furt tia14 tia14 Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal impacarea partilor in cazul infractiunii de furt mary6464 mary6464 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la art 231 din noul cod penal. Am vazut ca in cazul infractiunilor de furt art 228 si furt calificat (229 al.1,2 lit ... (vezi toată discuția)