avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Retragerea plangerii pt furt
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Retragerea plangerii pt furt

Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa treaca prin fata unei camere video,astfel fiind recunoscuti de politie cu nume,adrese,unul din hoti fiind si in proces pt furt calificat.Am depus plangere la politie,nu s-a putut face nimic in ziua respectiva si nici in saptamana ce a urmat,desi aveam toate informatiile despre hoti.Asa ca m-am ocupat eu de problema,cu multe telefoane la toate cunostintele,anunturi pe retelele de socializare,s.a.m.d.In cele din urma am reusit sa recuperez geanta cu tot ce continea in ea,cu conditia sa-mi retrag plangerea de la politie.Mergand la politie sa-mi retrag plangerea acestia nu au fost prea incantati,aveau in sfarsit dovezi pt ai inchide pe cei doi.Asa am aflat ca nu se poate retrage plangerea,iar daca ma impac cu hotii o sa platesc eu toate cheltuielile de judecata si tot ce s-a cheltuit pentru rezolvarea acestui caz.Intrebarea mea este: de ce trebuie sa platesc eu,cand eu sunt cea pagubita si mai ales am recuperat singura bunul furat,fara ajutorul politiei?Si cel mai mult v-as ruga sa-mi spuneti cum pot porceda in cazul acesta?Eu nu vreau sa am de-a face cu acesti hoti,mai ales ca sunt o retea organizata din cate am inteles.Asa cum eu i-am gasit pe ei si ei ma pot gasi pe mine,daca continui cu procesul,dar nici sa platesc eu nu mi se pare normal.Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tia14 , utilizator 12:35, 5 August 2015
Invitati-i la mediere si acolo va intelegeti ca in schimbul retragerii plangerii sa plateasca ei cheltuilelile care vor rezulta in urma actiunii dumneavoastra. Vor accepta ( bucurosi):D, va asigur.
~ Conținut șters la cerere ~
Procedura impacarii este prevazuta de art.231(2)Noul Cod Penal ptr.faptele prevazute la art.228,art.229 alin.(1),alin.(2) lit.b)si c) si art.230,impacarea inlatura raspunderea penala.
Multumesc mult !
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. m-ar interesa dacă a intrat în vigoare sau a rămas ... Hardy Hardy Bună ziua. M-ar interesa dacă a intrat în vigoare sau a rămas în faza de proiect de lege inițiativa prin care se dorea eliminarea împăcării în cazul ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii gabrielr gabrielr In infractiunea de talharie si furt calificat, se poate retrage plangerea? Ca sa explic situatia: Eram in parc la..............(nu are sens numele), dupa ... (vezi toată discuția)
Furt Bogdann29 Bogdann29 Buna ziua... Am fost prins intr-un club din bucuresti, beat fiind ca am furat o geanta. Partea vatamata a depus plangere, s-a restituit prejudiciul, am fost ... (vezi toată discuția)