Buna ziua.Acum o saptamana mi-a fost furata din masina o geanta ce continea un aparat foto,mai multe obiective si accesorii.Intamplarea a facut ca hotii sa treaca prin fata unei camere video,astfel fiind recunoscuti de politie cu nume,adrese,unul din hoti fiind si in proces pt furt calificat.Am depus plangere la politie,nu s-a putut face nimic in ziua respectiva si nici in saptamana ce a urmat,desi aveam toate informatiile despre hoti.Asa ca m-am ocupat eu de problema,cu multe telefoane la toate cunostintele,anunturi pe retelele de socializare,s.a.m.d.In cele din urma am reusit sa recuperez geanta cu tot ce continea in ea,cu conditia sa-mi retrag plangerea de la politie.Mergand la politie sa-mi retrag plangerea acestia nu au fost prea incantati,aveau in sfarsit dovezi pt ai inchide pe cei doi.Asa am aflat ca nu se poate retrage plangerea,iar daca ma impac cu hotii o sa platesc eu toate cheltuielile de judecata si tot ce s-a cheltuit pentru rezolvarea acestui caz.Intrebarea mea este: de ce trebuie sa platesc eu,cand eu sunt cea pagubita si mai ales am recuperat singura bunul furat,fara ajutorul politiei?Si cel mai mult v-as ruga sa-mi spuneti cum pot porceda in cazul acesta?Eu nu vreau sa am de-a face cu acesti hoti,mai ales ca sunt o retea organizata din cate am inteles.Asa cum eu i-am gasit pe ei si ei ma pot gasi pe mine,daca continui cu procesul,dar nici sa platesc eu nu mi se pare normal.Va multumesc anticipat!
Invitati-i la mediere si acolo va intelegeti ca in schimbul retragerii plangerii sa plateasca ei cheltuilelile care vor rezulta in urma actiunii dumneavoastra. Vor accepta ( bucurosi):D, va asigur.
Procedura impacarii este prevazuta de art.231(2)Noul Cod Penal ptr.faptele prevazute la art.228,art.229 alin.(1),alin.(2) lit.b)si c) si art.230,impacarea inlatura raspunderea penala.