avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de un sfat. Am furat bani din firmă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de un sfat. Am furat bani din firmă

Buna ziua , as avea nevoie de un raspuns cat mai repede.
Deci , intr-o seara am furat din firma 10.000 de lei , a doua zi mi-am cumparat o masina , iar a 3 zi am fost oprit de politie si chemat la post , ca de unde am avut bani sa-mi cumpar masina .... Am recunoscut fapta , iar masina mi-a fost retinuta la politie ca prejudiciul nu a fost recuperat.
Deci cum spunea-m , am recunoscut fapta , iar in urmatoarele zile urmeaza sa dau prejudiciul inapoi ( banii ). Acuma as vrea sa stiu , daca o sa dau prejudiciul inapoi , ei sunt obligati sa-mi de-a masina inapoi , fiind cumparata de mine cu contract vanzare cumparare. Precizez ca nu am cazier. Ce o sa se intample mai departe ? Precizez ca am fost prezentat procurorului cu propunerea de arestare preventiva , dar a fost refuzata , si am fost pus sub control judiciar , sa nu parasesc localitatea.
Asta a fost in urma cu o saptamana. Cat o sa mai dureze , si ce as putea sa patesc ? Daca prejudiciul e recuperat si persoana in cauza isi retrage plangerea ? Dar daca nu ? Precizez ca sunt sub control judiciar ( nu am voie sa parasesc localitatea de o saptamana si 2 zile ). Cat poate sa mai dureze ?
Chiar daca persoana isi retrage plangerea ramane de solutionat infractiunea pentru care sunteti cercetat si pentru care a fost deschis dosarul penal
Solutionarea este conditionata de interesul procurorului,de bagajul si complexitatea cauzelor in cercetare si de alti factori independenti de vointa partilor
Am inteles , dar daca persoana in cauza nu isi retrage plangerea , ce o sa fie ? Precizez ca nu am cazier ...
Cu masina ce o sa se intample ?
Daca persoana nu isi retrage plangerea ve-ti fi cercetat pentru furt
Referitor la situatia masinii,procurorul urmeaza sa dispuna
Teoretic,daca prejudiciul a fost recuperat,ar trebui sa se retina ca masina a fost achizitionata cu suma licita,respectiv sa se dispuna restituirea acesteia
Am inteles. Dar daca persoana in cauza , nu vrea sa i se restituie prejudiciul inapoi , si vrea sa suport consecintele , care ar fi acestea ?
Procurorul va dispune solutie competenta conditionat de documentele din dosar
Exista posibilitatea ca procurorul sa dispuna declinarea competentei solutionarii in favoarea instantei de judecata,care analizand rechizitorul,apararile partilor ,in final,va dispune solutie

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)
Am lovit pe cineva pe trecere din pacate...si am cateva intrebari razvandrumea razvandrumea PRIN 2006 PE 12 IULIE AM LOVIT UN BARBAT PE TRECEREA DE PIETONI,VINA FIIND CLAR A MEA #-o.AS VREA SI EU SA STIU CE POT SA PATESC CACI DEOCAMDATA AM AUZIT UN ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Darksider09 Darksider09 Buna ziua,am si eu o problema eu in urma cu 1 sapt am facut un schimb de telefoane pe internet eu i-am dat unui tip un telefon si 1 mil 500 si el trebuia sa ... (vezi toată discuția)