avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AM LOVIT PE CINEVA PE TRECERE DIN PACATE...SI AM ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AM LOVIT PE CINEVA PE TRECERE DIN PACATE...SI AM CATEVA INTREBARI

PRIN 2006 PE 12 IULIE AM LOVIT UN BARBAT PE TRECEREA DE PIETONI,VINA FIIND CLAR A MEA #-o.AS VREA SI EU SA STIU CE POT SA PATESC CACI DEOCAMDATA AM AUZIT UN MILION DE PARERI SI NU STIU PE CINE SA MAI ASCULT.PERSOANA VATAMATA SI-A LUAT 35-40 DE ZILE DE INGRIJIRI MEDICALE INSA NU S-A CONSTIUIT PARTE CIVILA DIN CATE STIU(CACI DE DOI ANI NU AM PRIMIT NICIO CITATIE DE LA JUDECATORIE).SUNT LA PRIMA FAPTA DE ACEST FEL ,SI STIU CA SUNT IN CERCETARE PENALA IAR DOSARUL MEU E INSCRIS UNDEVA LA VATAMARE CORPORALA GRAVA DIN CULPA.NU AM MAI AVUT DOSAR PENAL PANA ACUM.TIPUL IMI CERE 5000 DE EURO CA SA ISI RETRAGA PLANGEREA DE LA POLITIE IAR EU AM NUMAI 23 DE ANI SI NU PREA DISPUN DE SUMA ASTA.VREAU SI EU SA STIU CAM CE POT SA PATESC DACA SE AJUNGE IN INSTANTA(CACI INCA N-AM AJUNS ACOLO DEOARECE DOSARUL MEU ZACE LA UDRISTE DE DOI ANI),SI VREAU SA MAI STIU DE CE DUREAZA ATAT DE MULT.AM AUZIT CA POT FACE SI INCHISOARE PENTRU ASA CEVA SI MA SPERIE GANDUL ASTA.VA ROG SA IMI RASPUNDETI SI MIE LA INTREBARI!!!
Cel mai recent răspuns: razvandrumea , utilizator 14:33, 9 Septembrie 2008
Din cele relatate este vorba despre infractiunea de vatamare corporala , fiind vorba despre max 60 de zile de ingrijiri medicale .
Pedeapsa prevazuta este inchisoarea ,desigur , vor fi avute anumite criterii de individualizare judiciara a pedepsei.
Retragerea plangerii penale prealabile poate fi facuta oricand , pana la ramanerea definitiva a hotararii , chiar in apel sau recurs.
Aceasta este o cauza care inlatura raspunderea penala , astfel incat nu vi se va aplica nici o sanctiune.
Puteti sa mai negociati suma ceruta de el , sau sa ajungeti la intelegerea de a o plati in rate .
Chiar daca procesul se va afla in faza de judecata, va puteti impaca cu partea vatamata , intervenind astfel institutia impacarii partilor , care de asemenea inlatura raspunderea penala.Cel mai bine este sa solutionati litigiul pe cale amiabila , in faza urmaririi penale , sa nu se dispuna trimiterea in judecata , pentru a nu avea antecedente penale , deci cazier judiciar.
Este bine sa luati legatura cu un avocat.Succes.

Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Si cam care ar fi cele mai drastice masuri care s-ar putea da?...adica inchisoarea din cate am inteles se exclude pt ca o sa fie condamnare cu suspendare...deci nu o sa stau dupa gratii deloc(mi s-a luat o piatra de pe inima:D)
S-ar putea dispune suspendarea conditionata a pedepsei , daca sunt intrunite cerintzele legale
(pedeapsa efectiv aplcaata sa fie de cel mult 3 ani , in caz de concurs de infractiuni 2 ani, sa nu existe o condamnare mai mare de 6 luni , cu exceptiile prevazute in art 38 -o infractiune savarsita din cupa ,in minoritate , aministiata ,sau s-a implinit termenul de reabilitare ) si sa se aprecieze in concret de catre instantza de judecata ca scopul pedepsei poate fi atins fara executarea efetiva a acesteia .
Deci este si o facultate , o posibilitate a instantzei de judecata , nu o obligatie a acesteia.
v-as sfatui sa incercati sa va impacati cu partea vatamata , pentru a nu avea antecedente penale , deci cazier judiciar .
chiar ajuns in faza de judecata , tot ati fi obligat sa reparati prejudiciul efectiv cauzat si sa ii acordati partii vatamate daune morale si materiale.
Si cam care ar fi procedurile de impacare?Eu as fi dispus sa ii virez intr-un cont o anumita suma de bani lunar .Din cate stiu daca este de acord trebuie sa mearga sa isi retraga plangerea de la politie.Cum as putea sa ii ofer siguranta ca va dispune de acea suma de bani in fiecare luna dupa ce el isi va retrage plangerea?
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2008
razvandrumea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala aladin1986 aladin1986 buna. am o intrebare.! cine e dispus/a sa ma ajute cu un raspuns?am lovit un tanar impreuna cu un prieten. dupa cateva lovituri l am lasat jos .costient..acel ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)
Violare dedomiciliu si vatamare corporala ancan22 ancan22 buna ziua . asa avea o intrebare. am o cunostinta ca s-a certat cu cineva, a mers la el acasa, a batut la usa, i s-a deschis, apoi a intrat si i-a dat un pumn ... (vezi toată discuția)