avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune

Buna ziua,am si eu o problema eu in urma cu 1 sapt am facut un schimb de telefoane pe internet eu i-am dat unui tip un telefon si 1 mil 500 si el trebuia sa imi dea un telefon dar el nu mi-a dat telefonul. EU am zis asta e dar ce mi-a trecut mie prin cap ia sa dau si eu o teapa macar sa recuperez banii .Dupa 1 zi suna politia criminalistica sa ii spuna lu tata ca am dat teapa si sa vin eu in Dragasani unde sunt sute de Km distanta fata de mine. Eu am 16 ani si vreau sa dau la politia cand termin liceu din aceasta cauza imi pot face dosar penal ?.....aa si am vorbit cu tipul care a fost la politie el mi-a spus ca nu a facut reclamatie doar a fost la politie si tipul acela sa ocupat de tot ? atunci daca nu am reclamatie de ce mai sunt anchetat?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:42, 10 Mai 2010
Se intampla asa fiindca pentru infractiunea de inselaciune se poate incepe urmarirea penala si din oficiu, adica la initiativa organelor de cercetare ale politiei judiciare. Pacat ca ati ajuns sa procedati asemenea aceluia care v-a dat teapa, acum riscati sa fiti pedepsit, chiar daca aveti 16 ani sunteti pasibil de raspundere penala.
Macar o amenda da sa nu fie penela ca nu pot da la politie daca e penala :-w doamne asa e cand nu gandesti cine ma pus pe mine ..

Sau advertisment pot primii? nu am cazier si nici nu am mai facut asa ceva in viata mea .. ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Darksider09, utilizator
Angajati-va avocat.
Daca incepe urmarirea penala impotriva dvs. si procurorul decide sa va trimita in judecata, instanta poate sa va condamne la pedeapsa cu inchisoarea. Infractiunea de inselaciune ( art. 215 Cod penal) nu prevede pedeapsa amenzii, ci doar a inchisorii.
Eventual sa va dea procurorul o amenda administrativa ( daca va scoate de sub urmarire penala) sau instanta sa va dea cu suspendare...dar ramane de vazut.
Eu sper sa rezolv treaba cu offiteru cand ma duc luni la Dragasani :-w sper sa nu se ajunga la procurori si alte cele eu nu am fost in sectia de politie in viata mea si daia nu prea stiu aici cum se procedeaza.Dar totusi am 16 ani ce inchisoare sa fac? macar advertisment?
Este putin probabil ca dosarul dvs. sa n u ajunga la procuror. Va ajunge, iar acesta urmeaza sa dispuna , si in baza propunerii facute de organul de cercetare, si a probelor existente, punerea in miscare a actiunii penale ...sau continuarea cercetarilor..cine stie. Pedepsele care se aplica in cazul minorilor se reduc la jumatate . Succes.

Alte discuții în legătură

Am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine cozmencut cozmencut am dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si ... (vezi toată discuția)
Am dat o teapa de 1000 de lei si am o plangere pe numele meu ce se poate intampla ??? raspundeti va rog ContSters236820 ContSters236820 in urma cu 2 saptamani 2011 am spus ca dau un samsung galaxy S2 la cnv si iam dat o teapa nu iam trimis telefonul si iam trimis alt ceva (chesti) ce pot pati ... (vezi toată discuția)
Fals , inselaciune Adrian12345 Adrian12345 Buna seara , in urma cu ceva timp eu impreuna cu doi prieteni am dat o \"teapa\" la cineva. pe internet cu un anunt de tv si omului i-am dat altceva.. cu ... (vezi toată discuția)